Resultaat 41 - 50 (van 229)

• Ondertekening Taalakkoord

6 september 2017

Op maandag 4 september, op de openingsdag van de week van de alfabetisering, hebben 19 Zoetermeerse organisaties de intentieverklaring Taalakkoord Zoetermeer ondertekend. Hieronder waren niet alleen alle taalhuispartners maar ook grote Zoetermeerse werkgevers zoals Gemeente Zoetermeer, Vierstroom Thuiszorg, De Drie Ballonnen en het LangeLand ziekenhuis.

Bekijk details van Ondertekening Taalakkoord

• Inspiratie-avond Kinderboekenweek 2017

31 augustus 2017

Griezel mee tijdens onze inspiratie-avond in het kader van de Kinderboekenweek 2017! Onder het motto 'Gruwelijk eng!' vindt op donderdag 7 september van 19.00 tot ca. 22.00 uur in de Hoofdbibliotheek de inspiratie-avond plaats voor docenten in het Primair Onderwijs en het Speciaal Onderwijs.

Bekijk details van Inspiratie-avond Kinderboekenweek 2017

• Onthulling raamgedicht Jas van Taal poëzieproject

31 augustus 2017

Jas van Taal is een nieuw poëzieproject van Bibliotheek Zoetermeer voor peuters en kleuters. Kleine Zoetermeerders zullen de komende twee jaar tijdens korte, speelse workshops ervaren hoe leuk het is om creatief bezig te zijn met taal. Poëzie is niet alleen leuk, het is ook goed voor de taalverwerving en talentontwikkeling van jonge kinderen. Op 6 september om 9.00 uur wordt het eerste raamgedicht onthuld door wethouder Taco Kuiper op IKC de Achtsprong (Rakkersveld 257) en om 9.30 bij Het Mussennest...

Bekijk details van Onthulling raamgedicht Jas van Taal poëzieproject

• Aandacht voor alfabetisering op 5, 6 en 7 september

25 augustus 2017

Lezen en schrijven is belangrijk voor de toekomst van iedereen. Tijdens de Week van de Alfabetisering, van 5 tot en met 7 september, is er extra aandacht voor laaggeletterdheid. Het Taalhuis organiseert verschillende activiteiten, zo kun je taalvragen stellen en de Taalmeter maken, en voor cursisten van verschillende taalscholen is er een Taallunch. Verder is er de onthulling van het Poëzieproject 'Jas van Taal' en worden twee nieuwe Kinderboekencafés geopend.

Bekijk details van Aandacht voor alfabetisering op 5, 6 en 7 september

• Opening wijksteunpunt in vestiging Rokkeveen

23 augustus 2017

Op 1 september opent Stichting Piëzo een nieuw wijkssteunpunt in vestiging Rokkeveen. Stichting Piëzo start in Rokkeveen met informele taalondersteuning voor mensen die zich meer willen bekwamen in het Nederlands. De taalondersteuning is er elke woensdagmiddag. Wijkbewoners kunnen hier ook terecht voor het volgen van lessen, vrijwilligerswerk en informatie.

Bekijk details van Opening wijksteunpunt in vestiging Rokkeveen

• PressReader weer beschikbaar!

28 juni 2017

Het is weer mogelijk om thuis online kranten te lezen via Pressreader. Op de website pressreader.com zijn ruim 4.000 publicaties beschikbaar via de hotspot in de Bibliotheek. Met een account kun je 1x per week connectie maken met de hotspot in de Bibliotheek en daarna 7 dagen lang thuis kranten downloaden en lezen.

Bekijk details van PressReader weer beschikbaar!

• Nieuwe website online Bibliotheek

20 juni 2017

De online Bibliotheek is een compleet nieuwe website met een frisse uitstraling en een duidelijke focus op digitaal lezen, leren en luisteren. Zo hopen we jou nog beter van dienst te zijn. In de online Bibliotheek vind je vanaf nu alle e-books en online cursussen die voorheen op Bibliotheek.nl stonden. Ook voor informatie over de LuisterBieb kan je terecht bij de online Bibliotheek.

Bekijk details van Nieuwe website online Bibliotheek

• Met je SpeelmeerPaspoort naar de Bibliotheek!

19 juni 2017

Speelmeer organiseert in de zomervakantie leuke activiteiten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Heb je een SpeelmeerPaspoort, kom dan naar de Bibliotheek! Haal tijdens het Zomerlezen een toffe drinkbeker op of maak iets leuks in het E-lab. Let op: het E-Lab is gesloten van 26 juli t/m 6 augustus.

Bekijk details van Met je SpeelmeerPaspoort naar de Bibliotheek!

• Spannende Boeken Weken komen eraan!

30 mei 2017

De thriller als vakantieboek staat deze periode centraal. De vakantie is voor velen hét moment om meer boeken te lezen. Vooral thrillers. Gemiddeld nemen we zo’n zes boeken mee op reis waarbij thrillers het meestgelezen genre is. Alle reden dus om deze zomer te zorgen voor koffers vol met spanning voor een zinderende zomer!

Bekijk details van Spannende Boeken Weken komen eraan!

• Taalvrijwilligers gezocht

29 mei 2017

Taalhuis Zoetermeer is een samenwerkingsverband van verschillende Zoetermeerse taalorganisaties, waarvan een deel met taalvrijwilligers werkt. Het Taalhuis is op zoek naar nieuwe taalvrijwilligers! Als taalvrijwilliger help je mensen met een taalachterstand verder op weg bij het leren lezen, schrijven, luisteren of spreken van de Nederlandse taal. Je geeft één-op-één begeleiding of ondersteunt een groepje.

Bekijk details van Taalvrijwilligers gezocht