Resultaat 51 - 60 (van 247)

 • Wijziging omtrent lenen e-books

  4 januari 2018

  Eind 2016 heeft de Koninklijke Bibliotheek (KB) de verplichte minimumprijzen bekendgemaakt voor het lenen van e-books via het e-bookplatform. Bibliotheekleden met een jaarabonnement van €42,00 of meer kunnen onbeperkt e-books lenen. Met een jaarabonnement tussen de €21,00 en €42,00 kun je maximaal 6 e-books per jaar lenen, met een jaarabonnement onder de €21,00 heb je geen toegang tot het e-bookplatform.

  Bekijk details van Wijziging omtrent lenen e-books

 • Ondertekening Taalakkoord

  22 december 2017

  Op woensdag 20 december hebben maar liefst 25 organisaties het Taalakkoord Zoetermeer ondertekend in het Taalhuis in de hoofdbibliotheek in Zoetermeer. In dit Taalakkoord onderschrijven deze organisaties het belang van de bestrijding van laaggeletterdheid en geven ze aan wat ze zelf doen of gaan doen om laaggeletterdheid te voorkomen. Iedere organisatie doet dit vanuit zijn eigen rol in de samenleving en zet dan ook haar eigen kracht in om actief aan de slag te gaan met dit thema.

  Bekijk details van Ondertekening Taalakkoord

 • Van 1 t/m 18 januari: Hoofdbibliotheek gesloten

  23 november 2017

  Het is bijna zover... eindelijk! In januari verhuist de Hoofdbibliotheek terug naar het Stadhuisplein. Vanwege de verhuizing is de Hoofdbibliotheek gesloten van 1 t/m 18 januari 2018. Op vrijdag 19 januari opent de Hoofdbibliotheek haar deuren in het vernieuwde Forum.

  Bekijk details van Van 1 t/m 18 januari: Hoofdbibliotheek gesloten

 • Leesbeperking? De Bibliotheek helpt met Passend Lezen

  20 november 2017

  Om te lezen, heb je geen letters nodig. Een goed verhaal zit immers tussen je oren, speelt zich af in je eigen fantasie. Daarom biedt de Bibliotheek een collectie van 45.000 gesproken boeken, exclusief voor mensen met een leesbeperking.

  Bekijk details van Leesbeperking? De Bibliotheek helpt met Passend Lezen

 • Nederland Leest de toekomst in november

  18 oktober 2017

  Kom in november langs in de bibliotheek en ontvang het boek “Ik, robot” van Isaac Asimoc cadeau. Het jaarlijkse cadeau van de bieb voor leden én niet leden. (OP = OP!) Het thema van Nederland Leest 2017 is ‘robotica’. Ze waren al een eeuw geleden voorspeld, maar de robots komen er nu echt in groten getale. Waar eindigt dit? Een zonnige toekomst of is dit juist het begin van het einde van de mens? Lees de toekomst. Praat mee over robotica! En krijg het boek Ik, robot van Isaac Asimov cadeau. Het...

  Bekijk details van Nederland Leest de toekomst in november

 • Delpher – een goudmijn voor onderzoek en ontdekking

  6 oktober 2017

  In Delpher zijn meer dan 60 miljoen gedigitaliseerde pagina’s uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften uit het verleden te vinden. Allemaal woord voor woord doorzoekbaar. Het aanbod in Delpher wordt constant uitgebreid. Al het materiaal is voor eigen onderzoek vrij te gebruiken.

  Bekijk details van Delpher – een goudmijn voor onderzoek en ontdekking

 • Bibliotheken veranderen levens

  4 oktober 2017

  Bibliotheken veranderen levens. Deze animatie laat zien waarvoor je in de Bibliotheek allemaal terecht kunt. Geproduceerd in samenwerking met "in60seconds".

  Bekijk details van Bibliotheken veranderen levens

 • Opening 6 nieuwe locaties ‘De Bibliotheek op School’

  19 september 2017

  Het bibliotheekwerk is de laatste jaren ingrijpend veranderd. Een belangrijke verandering is de structurele bijdrage die de Bibliotheek levert aan leesbevordering en mediawijsheid op basisscholen. Deze educatieve aanpak heet ‘de Bibliotheek op school (dBos)’ en wordt op veel plekken in Nederland toegepast. Rondom de Kinderboekenweek worden in Zoetermeer 6 nieuwe locaties geopend: op BS Noordeinde, MKC Passe Partout, BS Prins Florisschool, OBS Florence Nightingale, IKC de Waterlelie en OBS ’t Plankier....

  Bekijk details van Opening 6 nieuwe locaties ‘De Bibliotheek op School’

 • Ondertekening Taalakkoord

  6 september 2017

  Op maandag 4 september, op de openingsdag van de week van de alfabetisering, hebben 19 Zoetermeerse organisaties de intentieverklaring Taalakkoord Zoetermeer ondertekend. Hieronder waren niet alleen alle taalhuispartners maar ook grote Zoetermeerse werkgevers zoals Gemeente Zoetermeer, Vierstroom Thuiszorg, De Drie Ballonnen en het LangeLand ziekenhuis.

  Bekijk details van Ondertekening Taalakkoord

 • Inspiratie-avond Kinderboekenweek 2017

  31 augustus 2017

  Griezel mee tijdens onze inspiratie-avond in het kader van de Kinderboekenweek 2017! Onder het motto 'Gruwelijk eng!' vindt op donderdag 7 september van 19.00 tot ca. 22.00 uur in de Hoofdbibliotheek de inspiratie-avond plaats voor docenten in het Primair Onderwijs en het Speciaal Onderwijs.

  Bekijk details van Inspiratie-avond Kinderboekenweek 2017