Resultaat 61 - 70 (van 253)

 • Nederland Leest de toekomst in november

  18 oktober 2017

  Kom in november langs in de bibliotheek en ontvang het boek “Ik, robot” van Isaac Asimoc cadeau. Het jaarlijkse cadeau van de bieb voor leden én niet leden. (OP = OP!) Het thema van Nederland Leest 2017 is ‘robotica’. Ze waren al een eeuw geleden voorspeld, maar de robots komen er nu echt in groten getale. Waar eindigt dit? Een zonnige toekomst of is dit juist het begin van het einde van de mens? Lees de toekomst. Praat mee over robotica! En krijg het boek Ik, robot van Isaac Asimov cadeau. Het...

  Bekijk details van Nederland Leest de toekomst in november

 • Delpher – een goudmijn voor onderzoek en ontdekking

  6 oktober 2017

  In Delpher zijn meer dan 60 miljoen gedigitaliseerde pagina’s uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften uit het verleden te vinden. Allemaal woord voor woord doorzoekbaar. Het aanbod in Delpher wordt constant uitgebreid. Al het materiaal is voor eigen onderzoek vrij te gebruiken.

  Bekijk details van Delpher – een goudmijn voor onderzoek en ontdekking

 • Bibliotheken veranderen levens

  4 oktober 2017

  Bibliotheken veranderen levens. Deze animatie laat zien waarvoor je in de Bibliotheek allemaal terecht kunt. Geproduceerd in samenwerking met "in60seconds".

  Bekijk details van Bibliotheken veranderen levens

 • Opening 6 nieuwe locaties ‘De Bibliotheek op School’

  19 september 2017

  Het bibliotheekwerk is de laatste jaren ingrijpend veranderd. Een belangrijke verandering is de structurele bijdrage die de Bibliotheek levert aan leesbevordering en mediawijsheid op basisscholen. Deze educatieve aanpak heet ‘de Bibliotheek op school (dBos)’ en wordt op veel plekken in Nederland toegepast. Rondom de Kinderboekenweek worden in Zoetermeer 6 nieuwe locaties geopend: op BS Noordeinde, MKC Passe Partout, BS Prins Florisschool, OBS Florence Nightingale, IKC de Waterlelie en OBS ’t Plankier....

  Bekijk details van Opening 6 nieuwe locaties ‘De Bibliotheek op School’

 • Ondertekening Taalakkoord

  6 september 2017

  Op maandag 4 september, op de openingsdag van de week van de alfabetisering, hebben 19 Zoetermeerse organisaties de intentieverklaring Taalakkoord Zoetermeer ondertekend. Hieronder waren niet alleen alle taalhuispartners maar ook grote Zoetermeerse werkgevers zoals Gemeente Zoetermeer, Vierstroom Thuiszorg, De Drie Ballonnen en het LangeLand ziekenhuis.

  Bekijk details van Ondertekening Taalakkoord

 • Inspiratie-avond Kinderboekenweek 2017

  31 augustus 2017

  Griezel mee tijdens onze inspiratie-avond in het kader van de Kinderboekenweek 2017! Onder het motto 'Gruwelijk eng!' vindt op donderdag 7 september van 19.00 tot ca. 22.00 uur in de Hoofdbibliotheek de inspiratie-avond plaats voor docenten in het Primair Onderwijs en het Speciaal Onderwijs.

  Bekijk details van Inspiratie-avond Kinderboekenweek 2017

 • Onthulling raamgedicht Jas van Taal poëzieproject

  31 augustus 2017

  Jas van Taal is een nieuw poëzieproject van Bibliotheek Zoetermeer voor peuters en kleuters. Kleine Zoetermeerders zullen de komende twee jaar tijdens korte, speelse workshops ervaren hoe leuk het is om creatief bezig te zijn met taal. Poëzie is niet alleen leuk, het is ook goed voor de taalverwerving en talentontwikkeling van jonge kinderen. Op 6 september om 9.00 uur wordt het eerste raamgedicht onthuld door wethouder Taco Kuiper op IKC de Achtsprong (Rakkersveld 257) en om 9.30 bij Het Mussennest...

  Bekijk details van Onthulling raamgedicht Jas van Taal poëzieproject

 • Aandacht voor alfabetisering op 5, 6 en 7 september

  25 augustus 2017

  Lezen en schrijven is belangrijk voor de toekomst van iedereen. Tijdens de Week van de Alfabetisering, van 5 tot en met 7 september, is er extra aandacht voor laaggeletterdheid. Het Taalhuis organiseert verschillende activiteiten, zo kun je taalvragen stellen en de Taalmeter maken, en voor cursisten van verschillende taalscholen is er een Taallunch. Verder is er de onthulling van het Poëzieproject 'Jas van Taal' en worden twee nieuwe Kinderboekencafés geopend.

  Bekijk details van Aandacht voor alfabetisering op 5, 6 en 7 september

 • Opening wijksteunpunt in vestiging Rokkeveen

  23 augustus 2017

  Op 1 september opent Stichting Piëzo een nieuw wijkssteunpunt in vestiging Rokkeveen. Stichting Piëzo start in Rokkeveen met informele taalondersteuning voor mensen die zich meer willen bekwamen in het Nederlands. De taalondersteuning is er elke woensdagmiddag. Wijkbewoners kunnen hier ook terecht voor het volgen van lessen, vrijwilligerswerk en informatie.

  Bekijk details van Opening wijksteunpunt in vestiging Rokkeveen

 • PressReader weer beschikbaar!

  28 juni 2017

  Het is weer mogelijk om thuis online kranten te lezen via Pressreader. Op de website pressreader.com zijn ruim 4.000 publicaties beschikbaar via de hotspot in de Bibliotheek. Met een account kun je 1x per week connectie maken met de hotspot in de Bibliotheek en daarna 7 dagen lang thuis kranten downloaden en lezen.

  Bekijk details van PressReader weer beschikbaar!