Resultaat 71 - 80 (van 229)

• Stem op ons!

11 januari 2017

Steun ons goede doel: Poëzie met peuters en kleuters! Via Stichting 'Specsavers Ondersteunt' kun je stemmen op lokale goede doelen. Zoals die van de Bibliotheek: wij gaan gedichten maken met de jongste wijkbewoners in heel Zoetermeer. Het zou fantastisch zijn als we de gedichtjes kunnen laten printen op raamstickers om ze zo te kunnen delen met de wijk. Klik hier en stem: het is zó gebeurd en wij zijn er heel blij mee!

Bekijk details van Stem op ons!

• De Bibliotheek anno 21e eeuw

11 januari 2017

RTL4 heeft eind 2016 opnames gemaakt in onze Hoofdbibliotheek. Het filmpje laat zien wat er allemaal mogelijk is in de Zoetermeerse bibibliotheek van nu: van leren programmeren tot hulp bij het Nederlands spreken en schrijven, van een gezellig Tablet Café tot het maken van digitale creaties. Dat doen we allemaal, omdat we het zo belangrijk vinden dat mensen de kans krijgen zich te ontwikkelen.

Bekijk details van De Bibliotheek anno 21e eeuw

• Ruim 1500 leerlingen naar voorstelling IEP

11 november 2016

Op maandag 21 en dinsdag 22 november a.s. brengen ruim 1.500 Zoetermeerse leerlingen uit de groepen 6 van het basis- en speciaal onderwijs een bezoek aan de voorstelling Iep! in het Stadstheater. Voorafgaand aan de voorstelling hebben bibliotheekmedewerkers een uitgebreide voorbereidende les op school verzorgd. Deze les en de voorstelling vormen het literaire onderdeel van het Kunstmenu van de gemeente.

Bekijk details van Ruim 1500 leerlingen naar voorstelling IEP

• Sluiting wijkbibliotheken vanwege werkzaamheden

25 oktober 2016

Vanwege de vervanging van de inleverapparaten door inleverkasten zijn de wijkbibliotheken in november een aantal dagen gesloten. De Hoofdbibliotheek op de Duitslandlaan is op deze dagen wel open!

Bekijk details van Sluiting wijkbibliotheken vanwege werkzaamheden

• Extra oefenruimte taalvrijwilligers

25 oktober 2016

Taalvrijwilligers en hun taalcursisten kunnen vanaf heden iedere woensdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur terecht op de 5e verdieping in de Hoofdbibliotheek, Duitslandlaan 440. Vanwege de grote belangstelling is er een extra oefenruimte beschikbaar gesteld.

Bekijk details van Extra oefenruimte taalvrijwilligers

• De Bibliotheek maakt je rijker!

24 oktober 2016

Maandag 24 oktober is de landelijke reclamecampagne voor de Bibliotheek van start. In heel Nederland wordt op grote schaal promotie gemaakt voor de Bibliotheek als plek waar elke Nederlander terecht kan om te werken aan zijn persoonlijke ontwikkeling. De campagne is een initiatief van de Vereniging voor Openbare Bibliotheken en wordt lokaal ondersteund door Bibliotheek Zoetermeer. Het motto van de campagne is: de Bibliotheek maakt je rijker.

Bekijk details van De Bibliotheek maakt je rijker!

• Speciale editie peutervoorlezen met Erik van Os

12 oktober 2016

Op woensdag 9 november is er een speciale editie van het peutervoorlezen in de Hoofdbibliotheek. Erik van Os zal deze ochtend veel versjes voorlezen en laten zien hoe je dat op een originele manier doet, met eenvoudige bewegingen waarbij kinderen meteen geboeid zijn. Erik neemt zijn gitaar en ukelele mee en laat horen dat veel versjes ook geschikt zijn om te zingen.

Bekijk details van Speciale editie peutervoorlezen met Erik van Os

• Hoofdbibliotheek op vrijdagavond weer open tot 20.00 uur

6 oktober 2016

Vanaf 14 oktober a.s. is de Hoofdbibliotheek op vrijdagavond weer open tot 20.00 uur. Reacties van onze klanten hebben tot dit besluit geleid. Zij vinden het niet wenselijk dat de Hoofdbibliotheek in zo'n grote stad als Zoetermeer geen avondopenstelling meer heeft. En daarin geven wij ze gelijk! Daarom zijn wij vanaf 14 oktober weer open op vrijdagavond, het Publieksplein van de gemeente tot 19.30 uur, de Bibliotheek en het Leescafé tot 20.00 uur. U bent van harte welkom op de Duitslandlaan 440.

Bekijk details van Hoofdbibliotheek op vrijdagavond weer open tot 20.00 uur

• Opening dBos op Basisschool De Achtsprong

29 september 2016

Woensdag 5 oktober, bij de start van De Kinderboekenweek, wordt op De Achtsprong ‘de Bibliotheek op school’ geopend door wethouder Taco Kuiper. IKC De Achtsprong in Palenstein is daarmee de 9e basisschool in Zoetermeer die wordt aangesloten op dit concept.

Bekijk details van Opening dBos op Basisschool De Achtsprong

• Prijswinnaars schrijfwedstrijd Taalhuis

19 september 2016

Zaterdag 17 september zijn tijdens Cultuur Lokaal de winnaars bekendgemaakt van de schrijfwedstrijd van het Taalhuis, in aanwezigheid van wethouder Taco Kuiper, directeur van de Bibliotheek Joke Mos en Robbert Roos, Stadsdichter Zoetermeer. De foto hiernaast is gemaakt door Jan van Es.

Bekijk details van Prijswinnaars schrijfwedstrijd Taalhuis