Resultaat 71 - 80 (van 253)

 • Nieuwe website online Bibliotheek

  20 juni 2017

  De online Bibliotheek is een compleet nieuwe website met een frisse uitstraling en een duidelijke focus op digitaal lezen, leren en luisteren. Zo hopen we jou nog beter van dienst te zijn. In de online Bibliotheek vind je vanaf nu alle e-books en online cursussen die voorheen op Bibliotheek.nl stonden. Ook voor informatie over de LuisterBieb kan je terecht bij de online Bibliotheek.

  Bekijk details van Nieuwe website online Bibliotheek

 • Met je SpeelmeerPaspoort naar de Bibliotheek!

  19 juni 2017

  Speelmeer organiseert in de zomervakantie leuke activiteiten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Heb je een SpeelmeerPaspoort, kom dan naar de Bibliotheek! Haal tijdens het Zomerlezen een toffe drinkbeker op of maak iets leuks in het E-lab. Let op: het E-Lab is gesloten van 26 juli t/m 6 augustus.

  Bekijk details van Met je SpeelmeerPaspoort naar de Bibliotheek!

 • Spannende Boeken Weken komen eraan!

  30 mei 2017

  De thriller als vakantieboek staat deze periode centraal. De vakantie is voor velen hét moment om meer boeken te lezen. Vooral thrillers. Gemiddeld nemen we zo’n zes boeken mee op reis waarbij thrillers het meestgelezen genre is. Alle reden dus om deze zomer te zorgen voor koffers vol met spanning voor een zinderende zomer!

  Bekijk details van Spannende Boeken Weken komen eraan!

 • Taalvrijwilligers gezocht

  29 mei 2017

  Taalhuis Zoetermeer is een samenwerkingsverband van verschillende Zoetermeerse taalorganisaties, waarvan een deel met taalvrijwilligers werkt. Het Taalhuis is op zoek naar nieuwe taalvrijwilligers! Als taalvrijwilliger help je mensen met een taalachterstand verder op weg bij het leren lezen, schrijven, luisteren of spreken van de Nederlandse taal. Je geeft één-op-één begeleiding of ondersteunt een groepje.

  Bekijk details van Taalvrijwilligers gezocht

 • Een jaar van grote stappen: jaarbericht 2016

  19 mei 2017

  In het jaar 2016 heeft Bibliotheek Zoetermeer meters gemaakt! We hebben letterlijk en figuurlijk grote stappen gezet. Letterlijk, vanwege de verhuizing naar ons tijdelijke pand aan de Duitslandlaan. En figuurlijk, omdat de ontwikkelingen bij de Bibliotheek zulke sprongen maken. De participatiebibliotheek met het Forum als spil krijgt steeds meer vorm.

  Bekijk details van Een jaar van grote stappen: jaarbericht 2016

 • Jongerenleesclub The Weekendreaders zoekt leden!

  15 mei 2017

  Ben je zestien jaar of ouder, lees je graag en wil je je ervaringen delen met anderen, dan is dit iets voor jou! Bij voldoende belangstelling gaan ze van start op zaterdagochtend van 11.00 -12.00 uur in de Leeskamer.

  Bekijk details van Jongerenleesclub The Weekendreaders zoekt leden!

 • Annie MG Schmidt week van 10 t/m 20 mei

  8 mei 2017

  Wie is er niet groot geworden met de verhalen van Annie M.G. Schmidt? Van 10 t/m 20 mei is de jaarlijkse Annie MG Schmidt week. Het thema dit jaar is 'Nederland viert feest met Jip en Janneke!' Het peutervoorlezen op de woensdagochtend en het Letterwinkeltje in de Hoofdbibliotheek staan deze periode geheel in het teken van het bekendste duo Jip en Janneke.

  Bekijk details van Annie MG Schmidt week van 10 t/m 20 mei

 • Voordeel met je BiebPas in de meivakantie!

  21 april 2017

  Op zoek naar leuke kortingen voor de meivakantie? Op vertoon van je bibliotheekpas kun je nog tot 1 juli korting krijgen op diverse uitstapjes in heel Nederland. Van cultuurfestijn tot museumbezoek. Of toch liever een creatieve cursus of dagje dierentuin? Er is voor ieder wat wils. Na 1 juli stopt de Bibliotheek met het loyaliteitsprogramma Voordeel met je BiebPas.

  Bekijk details van Voordeel met je BiebPas in de meivakantie!

 • Prentenboek De Gruffalo te koop voor slechts €2,00!

  10 april 2017

  Ken jij de actie 'Ik wil een prentenboek!' al? Voor slechts €2,00 kun je het prentenboek 'De Gruffalo' van Julia Donaldson en Axel Scheffler kopen. Leuk om cadeau te doen of vast in huis te hebben voor Sinterklaas. Het prentenboek is (net als heel veel andere leuke spulletjes) te koop in het Letterwinkeltje op de eerste verdieping van de Hoofdbibliotheek.

  Bekijk details van Prentenboek De Gruffalo te koop voor slechts €2,00!

 • Jas van Taal

  4 april 2017

  Vorige week is de Bibliotheek gestart met het project 'Jas van Taal'. Dit is een poëzieproject voor peuters en kleuters, ontwikkeld door Huis van Gedichten. Spelen met taal staat voorop en met elkaar schrijven de kinderen een groepsgedicht. Van deze groepsgedichten worden raamstickers gemaakt die de komende tijd in heel Zoetermeer te zien zijn.

  Bekijk details van Jas van Taal