Resultaat 71 - 80 (van 247)

 • Annie MG Schmidt week van 10 t/m 20 mei

  8 mei 2017

  Wie is er niet groot geworden met de verhalen van Annie M.G. Schmidt? Van 10 t/m 20 mei is de jaarlijkse Annie MG Schmidt week. Het thema dit jaar is 'Nederland viert feest met Jip en Janneke!' Het peutervoorlezen op de woensdagochtend en het Letterwinkeltje in de Hoofdbibliotheek staan deze periode geheel in het teken van het bekendste duo Jip en Janneke.

  Bekijk details van Annie MG Schmidt week van 10 t/m 20 mei

 • Voordeel met je BiebPas in de meivakantie!

  21 april 2017

  Op zoek naar leuke kortingen voor de meivakantie? Op vertoon van je bibliotheekpas kun je nog tot 1 juli korting krijgen op diverse uitstapjes in heel Nederland. Van cultuurfestijn tot museumbezoek. Of toch liever een creatieve cursus of dagje dierentuin? Er is voor ieder wat wils. Na 1 juli stopt de Bibliotheek met het loyaliteitsprogramma Voordeel met je BiebPas.

  Bekijk details van Voordeel met je BiebPas in de meivakantie!

 • Prentenboek De Gruffalo te koop voor slechts €2,00!

  10 april 2017

  Ken jij de actie 'Ik wil een prentenboek!' al? Voor slechts €2,00 kun je het prentenboek 'De Gruffalo' van Julia Donaldson en Axel Scheffler kopen. Leuk om cadeau te doen of vast in huis te hebben voor Sinterklaas. Het prentenboek is (net als heel veel andere leuke spulletjes) te koop in het Letterwinkeltje op de eerste verdieping van de Hoofdbibliotheek.

  Bekijk details van Prentenboek De Gruffalo te koop voor slechts €2,00!

 • Jas van Taal

  4 april 2017

  Vorige week is de Bibliotheek gestart met het project 'Jas van Taal'. Dit is een poëzieproject voor peuters en kleuters, ontwikkeld door Huis van Gedichten. Spelen met taal staat voorop en met elkaar schrijven de kinderen een groepsgedicht. Van deze groepsgedichten worden raamstickers gemaakt die de komende tijd in heel Zoetermeer te zien zijn.

  Bekijk details van Jas van Taal

 • Laaggeletterdheid kost vermogen - wat doet de Bibliotheek?

  4 april 2017

  In de Telegraaf van 4 april 2017 las u dat laaggeletterdheid de samenleving wel een miljard euro per jaar kost. Dit komt – kort door de bocht – omdat mensen die niet goed kunnen lezen en schrijven of de taal niet beheersen, meer ondersteuning van de overheid nodig hebben. Wat niet in het artikel staat, is dat laaggeletterd zijn je leven bepaald niet leuker maakt. Je hebt minder kansen en het is lastig om je zelfstandig in de maatschappij te bewegen.

  Bekijk details van Laaggeletterdheid kost vermogen - wat doet de Bibliotheek?

 • Eerste BiebToppers in Zoetermeer

  31 maart 2017

  Begin maart is de Bibliotheek van start gegaan met BiebToppers. De eerste BiebToppers zijn Farah en Sadaf uit groep 8 van basisschool De Jacobsvlinder. Zij zijn vijf woensdagmiddagen achter elkaar in de Bibliotheek geweest om te helpen, onder begeleiding van een bibliotheekmedewerker. De laatste week, op woensdagmiddag 5 april, geven ze een rondleiding aan hun familie, klasgenoten en vrienden. Om 14.00 uur krijgen ze een officieel BiebToppersdiploma uitgereikt door wethouder Paalvast!

  Bekijk details van Eerste BiebToppers in Zoetermeer

 • Gratis oefenen voor theorie-examen in de Bibliotheek!

  20 maart 2017

  In de Bibliotheek kun je vanaf nu gratis oefenen voor je theorie-examen voor scooter, auto of motor met het oefenprogramma theorie-rijbewijs van Theorie.nl. Alle mogelijke vragen uit het CBR-examen zijn in het oefenprogramma verwerkt. De Bibliotheek helpt hiermee de slagingskans van theorie-examenkandidaten vergroten.

  Bekijk details van Gratis oefenen voor theorie-examen in de Bibliotheek!

 • Nieuwe naam en logo voor samenwerking in de Hoofdbibliotheek

  13 maart 2017

  De oude Hoofdbibliotheek op het Stadhuisplein wordt op dit moment volop verbouwd. Begin 2018 is de verbouwing klaar en start de Bibliotheek in het pand een nieuwe dienstverlening voor alle inwoners van Zoetermeer. De Bibliotheek werkt daarbij samen met de gemeente en zo’n 40 andere maatschappelijke, culturele en educatieve organisaties. De nieuwe naam: het Forum!

  Bekijk details van Nieuwe naam en logo voor samenwerking in de Hoofdbibliotheek

 • Opening Letterwinkeltje in de Hoofdbibliotheek

  7 maart 2017

  Op woensdag 22 maart is om 14.00 uur de feestelijke opening van het Letterwinkeltje in de Hoofdbibliotheek. Vanaf dan kunnen bezoekers in het winkeltje op de jeugdafdeling (1e verdieping) de mooiste en leukste boeken, boekfiguren, spellen en cadeautjes kopen.

  Bekijk details van Opening Letterwinkeltje in de Hoofdbibliotheek

 • Warboel in de Bieb!

  6 maart 2017

  In de periode van 23 maart t/m 11 april ontvangen we in de Hoofdbibliotheek en de wijkbibliotheken weer vele groepen 3 uit het basisonderwijs. Ruim 1.100 Zoetermeerse leerlingen uit groep 3 komen voor het programma 'Warboel in de bieb' waarin de luie, maar slimme spin Anansi de hoofdrol speelt.

  Bekijk details van Warboel in de Bieb!