Resultaat 81 - 90 (van 247)

 • Let op: tijdelijke melding bij inloggen

  22 februari 2017

  Vanwege serverwerkzaamheden zijn de catalogus, Mijn Menu en de Wise app vanaf zaterdag 25 februari 17.30 niet bereikbaar. Onze excuses voor eventueel ongemak. In de loop van zondag 26 februari zal die toegang weer hersteld zijn.

  Bekijk details van Let op: tijdelijke melding bij inloggen

 • Volksuniversiteit wordt onderdeel van Bibliotheek

  17 februari 2017

  Wij vinden het heel fijn om officieel te kunnen aankondigen dat onze samenwerkingspartner, de Volksuniversiteit Zoetermeer, onder de vleugels van de Bibliotheek komt. De fusie houdt in dat de activiteiten van de Volksuniversiteit voortaan door de Bibliotheek worden georganiseerd en aangeboden. Omdat het merk van de Volksuniversiteit staat voor kwaliteit in educatie, houden we die naam aan. Dat geldt ook voor de website en social media van de Volksuniversiteit. Maar er gaat natuurlijk ook wat veranderen.

  Bekijk details van Volksuniversiteit wordt onderdeel van Bibliotheek

 • Geen peutervoorlezen op woensdag 22 februari

  13 februari 2017

  Wegens omstandigheden is er op woensdagochtend 22 februari geen peutervoorlezen in de Hoofdbibliotheek en ook niet in de wijkbibliotheken. Onze excuses voor het ongemak. De eerstvolgende keer is op woensdag 29 februari.

  Bekijk details van Geen peutervoorlezen op woensdag 22 februari

 • Informatiebijeenkomst voor taalvrijwilligers op donderdag 9 februari

  23 januari 2017

  Op donderdag 9 februari om 19.00 uur is er in de Hoofdbibliotheek een informatiebijeenkomst voor mensen die interesse hebben om als taalvrijwilliger aan de slag te gaan. Tijdens deze avond krijgt u informatie over de werkzaamheden en de mogelijkheden om als taalvrijwilliger te gaan werken.

  Bekijk details van Informatiebijeenkomst voor taalvrijwilligers op donderdag 9 februari

 • Opening 'de Bibliotheek op school' op 8 voorschoolse locaties

  18 januari 2017

  De Bibliotheek en KERN Kinderopvang openen tijdens de Nationale Voorleesdagen in de periode van 25 januari t/m 4 februari maar liefst 8 nieuwe Voorschoolse Bibliotheken op School door heel Zoetermeer. De eerste opening is op locatie De Touwladder op 25 januari om 10:15 uur door wethouder Isabelle Vugs. Op 2 februari om 13:00 uur wordt de opening van locatie Het Zwanenbos aangevuld met een feestelijke voorleesestafette door onderwijsambtenaren van de gemeente Zoetermeer.

  Bekijk details van Opening 'de Bibliotheek op school' op 8 voorschoolse locaties

 • Gedichtendag als start van de Poëzieweek!

  17 januari 2017

  Met Gedichtendag gaat op de laatste donderdag van januari traditiegetrouw de Poëzieweek van start. Gedichtendag, sinds 2000 georganiseerd door Poetry International Rotterdam, is hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen. Poëzieliefhebbers in Nederland en Vlaanderen organiseren die dag een grote diversiteit aan eigen poëzieactiviteiten en ook de media klinken die dag een stuk poëtischer.

  Bekijk details van Gedichtendag als start van de Poëzieweek!

 • Programmeren voor kinderen: nieuwe Coderdojo bijeenkomsten in 2017

  11 januari 2017

  De Coderdojo bijeenkomsten van eind vorig jaar zijn een groot succes geweest. Daarom gaan we daar in 2017 mee verder! Bij een Dojo leren jonge mensen tussen de 7 en 17 jaar programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, games te maken en meer. Ook in de komende maanden is het mogelijk om mee te doen, en wel op zaterdag van 12.00 tot 13.30 uur of van 13.30 tot 15.00 uur in de Hoofdbibliotheek, op de 5e etage in Let's Learn.

  Bekijk details van Programmeren voor kinderen: nieuwe Coderdojo bijeenkomsten in 2017

 • Nieuw in 2017: Schrijfcafé in de Hoofdbibliotheek

  11 januari 2017

  Schrijf je graag verhalen, brieven, kaarten en/of gedichten? Heb je altijd al je gevoelens en gedachten aan het papier willen toevertrouwen? Of wil je schrijven (weer) leuk vinden? Kom dan vanaf januari 2017 naar het maandelijkse Schrijfcafé in de Hoofdbibliotheek (Duitslandlaan 440)! Het Schrijfcafé is iedere 3e dinsdag van de maand (behalve in de maand juli) van 19.00 – 21.00 uur. Deelname kost €10,00 voor leden van bibliotheek en €12,50 voor niet-leden, contante betaling kan op de avond zelf....

  Bekijk details van Nieuw in 2017: Schrijfcafé in de Hoofdbibliotheek

 • Stem op ons!

  11 januari 2017

  Steun ons goede doel: Poëzie met peuters en kleuters! Via Stichting 'Specsavers Ondersteunt' kun je stemmen op lokale goede doelen. Zoals die van de Bibliotheek: wij gaan gedichten maken met de jongste wijkbewoners in heel Zoetermeer. Het zou fantastisch zijn als we de gedichtjes kunnen laten printen op raamstickers om ze zo te kunnen delen met de wijk. Klik hier en stem: het is zó gebeurd en wij zijn er heel blij mee!

  Bekijk details van Stem op ons!

 • De Bibliotheek anno 21e eeuw

  11 januari 2017

  RTL4 heeft eind 2016 opnames gemaakt in onze Hoofdbibliotheek. Het filmpje laat zien wat er allemaal mogelijk is in de Zoetermeerse bibibliotheek van nu: van leren programmeren tot hulp bij het Nederlands spreken en schrijven, van een gezellig Tablet Café tot het maken van digitale creaties. Dat doen we allemaal, omdat we het zo belangrijk vinden dat mensen de kans krijgen zich te ontwikkelen.

  Bekijk details van De Bibliotheek anno 21e eeuw