Resultaat 81 - 90 (van 229)

• Vanaf heden inloopspreekuur SeniorWeb van 14.00 tot 16.00 uur

25 augustus 2016

Vanaf 1 september is het wekelijkse inloopspreekuur van SeniorWeb op donderdagmiddag een uur vroeger. Bent u een (beginnende) computergebruiker en heeft u vragen over de computer of tablet, bijvoorbeeld over het werken met Windows 10, fotobewerking of het maken van fotoalbums? Medewerkers van SeniorWeb zitten iedere donderdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur voor u klaar in Hoofdbibliotheek (in het Leescafé op de Duitslandlaan, benedenverdieping). Het inloopspreekuur is gratis.

Bekijk details van Vanaf heden inloopspreekuur SeniorWeb van 14.00 tot 16.00 uur

• In september aandacht voor alfabetisering

25 augustus 2016

Bibliotheek Zoetermeer met het Taalhuis en alle samenwerkende taalpartners besteden in september weer aandacht aan de Week van de Alfabetisering en Het Festival van het Leren. De winnaars van de elfjeswedstrijd worden bekendgemaakt en het consultatiebureau in Meerzicht deelt tegoedbonnen uit voor Woezel en Pip boekjes, die in de bibliotheek opgehaald kunnen worden.

Bekijk details van In september aandacht voor alfabetisering

• Jaarbericht over 2015

7 juli 2016

Deze week is het jaarbericht 2015 van de Bibliotheek verschenen. Hiermee informeren we onze klanten, samenwerkingspartners en andere stakeholders over wat we het afgelopen jaar gedaan hebben.

Bekijk details van Jaarbericht over 2015

• Feestelijke opening BoekStart-voorleeshoek bij Kinderdagverblijf Tinker Bell

5 juli 2016

Op donderdag 7 juli a.s. wordt de rode loper uitgerold bij Kinderdagverblijf Tinker Bell. Van 9.30 uur tot 10.00 uur vindt de feestelijke opening van de BoekStart in de Kinderopvang-voorleeshoek op deze locatie plaats door de wethouder van Onderwijs, Isabelle Vugs, een medewerker van Bibliotheek Zoetermeer, de directeur, de locatiemanager en voorleescoördinatoren van Kinderdagverblijf Tinker Bell.

Bekijk details van Feestelijke opening BoekStart-voorleeshoek bij Kinderdagverblijf Tinker Bell

• Per 1 juli aanpassing openingstijden van wijkbibliotheken

5 juli 2016

Met ingang 1 juli zijn de wijkbibliotheken in Rokkeveen en Oosterheem niet meer op vrijdagavond open. De bibliotheken sluiten om 18.00 uur. Eén van de redenen is de terugloop van het aantal bezoekers op de avonden. Daarnaast heeft de Bibliotheek minder financiële middelen in te zetten en wil de Bibliotheek geld vrij maken voor het concept 'de Bibliotheek op school' en de samenwerking met partners in het Centrum LIB.

Bekijk details van Per 1 juli aanpassing openingstijden van wijkbibliotheken

• Geen inloopspreekuur SeniorWeb in juli en augustus

24 juni 2016

In de zomermaanden juli en augustus is er geen inloopspreekuur van het SeniorWeb. Het laatste inloopspreekuur voor de zomerstop is op donderdag 30 juni van 15.00 tot 17.00 uur. Na de zomer zitten de medewerkers van SeniorWeb weer voor u klaar om uw computervragen te beantwoorden.

Bekijk details van Geen inloopspreekuur SeniorWeb in juli en augustus

• Feestelijke opening BoekStart voorleeshoek bij Flamingonest

16 juni 2016

Op donderdag 30 juni a.s. wordt de rode loper uitgerold bij KERN Kinderopvang Zoetermeer, locatie Kinderdagverblijf Het Flamingonest aan de Busken Huethove 8-10. Van 10.00 uur tot 10.30 uur vindt de feestelijke opening van BoekStart in de Kinderopvang op deze locatie plaats door de wethouder van Onderwijs, Isabelle Vugs, een medewerker van Bibliotheek Zoetermeer, de directeur, de locatiemanager en voorleescoördinator van Het Flamingonest.

Bekijk details van Feestelijke opening BoekStart voorleeshoek bij Flamingonest

• Nog bezig met online cursus van Bibliotheek/HEMA-academie?

14 juni 2016

Volgt u op dit moment een online cursus uit het aanbod van de Bibliotheek/HEMA-academie? Let dan op: u heeft bericht ontvangen dat u tot na de zomer de tijd heeft om de cursus af te maken. Daarna verdwijnt de cursus uit het aanbod van de Bibliotheek. De reden is de complete vernieuwing van het online cursusaanbod.

Bekijk details van Nog bezig met online cursus van Bibliotheek/HEMA-academie?

• Feestelijke opening BoekStart voorleeshoek bij Liefjes Tante Suus

9 juni 2016

Op donderdag 23 juni a.s. wordt de rode loper uitgerold bij Kinderopvang Liefjes Tante Suus. Van 10.00 uur tot 10.30 uur vindt de feestelijke opening van BoekStart in de Kinderopvang op deze locatie plaats door de wethouder van Onderwijs, Isabelle Vugs, een medewerker van Bibliotheek Zoetermeer, en de directeur, de locatiemanager en de voorleescoördinator van Liefjes Tante Suus.

Bekijk details van Feestelijke opening BoekStart voorleeshoek bij Liefjes Tante Suus

• Zoeken naar je favoriete boeken!

9 juni 2016

Het hoeft voor kinderen helemaal niet moeilijk te zijn om een leuk en goed leesboek te vinden. Op het internet zijn meerdere websites die ze een heel eind op weg helpen om een passend boek te vinden, helemaal afgestemd op de smaak van uw kind. Zijn vriendschap of sport hun favoriete thema's? Spannende boeken? Of boeken met waargebeurde of grappige verhalen?

Bekijk details van Zoeken naar je favoriete boeken!