Resultaat 81 - 90 (van 225)

• Per 1 juli aanpassing openingstijden van wijkbibliotheken

5 juli 2016

Met ingang 1 juli zijn de wijkbibliotheken in Rokkeveen en Oosterheem niet meer op vrijdagavond open. De bibliotheken sluiten om 18.00 uur. Eén van de redenen is de terugloop van het aantal bezoekers op de avonden. Daarnaast heeft de Bibliotheek minder financiële middelen in te zetten en wil de Bibliotheek geld vrij maken voor het concept 'de Bibliotheek op school' en de samenwerking met partners in het Centrum LIB.

Bekijk details van Per 1 juli aanpassing openingstijden van wijkbibliotheken

• Geen inloopspreekuur SeniorWeb in juli en augustus

24 juni 2016

In de zomermaanden juli en augustus is er geen inloopspreekuur van het SeniorWeb. Het laatste inloopspreekuur voor de zomerstop is op donderdag 30 juni van 15.00 tot 17.00 uur. Na de zomer zitten de medewerkers van SeniorWeb weer voor u klaar om uw computervragen te beantwoorden.

Bekijk details van Geen inloopspreekuur SeniorWeb in juli en augustus

• Feestelijke opening BoekStart voorleeshoek bij Flamingonest

16 juni 2016

Op donderdag 30 juni a.s. wordt de rode loper uitgerold bij KERN Kinderopvang Zoetermeer, locatie Kinderdagverblijf Het Flamingonest aan de Busken Huethove 8-10. Van 10.00 uur tot 10.30 uur vindt de feestelijke opening van BoekStart in de Kinderopvang op deze locatie plaats door de wethouder van Onderwijs, Isabelle Vugs, een medewerker van Bibliotheek Zoetermeer, de directeur, de locatiemanager en voorleescoördinator van Het Flamingonest.

Bekijk details van Feestelijke opening BoekStart voorleeshoek bij Flamingonest

• Nog bezig met online cursus van Bibliotheek/HEMA-academie?

14 juni 2016

Volgt u op dit moment een online cursus uit het aanbod van de Bibliotheek/HEMA-academie? Let dan op: u heeft bericht ontvangen dat u tot na de zomer de tijd heeft om de cursus af te maken. Daarna verdwijnt de cursus uit het aanbod van de Bibliotheek. De reden is de complete vernieuwing van het online cursusaanbod.

Bekijk details van Nog bezig met online cursus van Bibliotheek/HEMA-academie?

• Feestelijke opening BoekStart voorleeshoek bij Liefjes Tante Suus

9 juni 2016

Op donderdag 23 juni a.s. wordt de rode loper uitgerold bij Kinderopvang Liefjes Tante Suus. Van 10.00 uur tot 10.30 uur vindt de feestelijke opening van BoekStart in de Kinderopvang op deze locatie plaats door de wethouder van Onderwijs, Isabelle Vugs, een medewerker van Bibliotheek Zoetermeer, en de directeur, de locatiemanager en de voorleescoördinator van Liefjes Tante Suus.

Bekijk details van Feestelijke opening BoekStart voorleeshoek bij Liefjes Tante Suus

• Zoeken naar je favoriete boeken!

9 juni 2016

Het hoeft voor kinderen helemaal niet moeilijk te zijn om een leuk en goed leesboek te vinden. Op het internet zijn meerdere websites die ze een heel eind op weg helpen om een passend boek te vinden, helemaal afgestemd op de smaak van uw kind. Zijn vriendschap of sport hun favoriete thema's? Spannende boeken? Of boeken met waargebeurde of grappige verhalen?

Bekijk details van Zoeken naar je favoriete boeken!

• Start verbouwing Stadhuis en Bibliotheek

2 juni 2016

Met het doorbreken van de muur tussen Bibliotheek en Stadhuis is de verbouwing van het Stadhuis nu echt begonnen! Stadhuis en Bibliotheek zullen na de grote verbouwing in één pand verder gaan. Taco Kuiper (wethouder), Joke Mos (directeur bibliotheek) en Rob Steijn (directeur Dura Vermeer) bundelden hun krachten om deze belangrijke vernieuwing in de stad waar te maken.

Bekijk details van Start verbouwing Stadhuis en Bibliotheek

• Feestelijke opening BoekStart voorleeshoek bij kinderdagverblijf Toverberg

9 mei 2016

Op donderdag 9 juni wordt de rode loper uitgerold bij kinderdagverblijf Toverberg van De Drie Ballonnen. Van 9.00 tot 9.30 uur vindt de feestelijke opening van BoekStart in de Kinderopvang op deze locatie plaats in aanwezigheid van de wethouder van Onderwijs Isabelle Vugs, een medewerker van de Bibliotheek en de directeur, de locatiemanager en voorleescoördinator van De Drie Ballonnen.

Bekijk details van Feestelijke opening BoekStart voorleeshoek bij kinderdagverblijf Toverberg

• Peutervoorlezen in de Hoofdbibliotheek, vanaf 4 juni ook iedere zaterdagochtend

28 april 2016

Vanaf 4 juni breiden we het voorlezen in de Hoofdbibliotheek uit naar de zaterdagmorgen. Iedere zaterdagmorgen wordt in de Hoofdbibliotheek voorgelezen aan peuters van 2 t/m 4 jaar. Natuurlijk blijven we ook iedere woensdagochtend voorlezen in alle bibliotheekvestigingen.

Bekijk details van Peutervoorlezen in de Hoofdbibliotheek, vanaf 4 juni ook iedere zaterdagochtend

• Verkiezing Belangrijkste Boek

28 april 2016

Welk boek heeft een cruciale rol gespeeld op een belangrijk moment in uw leven? Welk boek heeft uw kijk op de wereld veranderd? Welk boek vond u gewoon prachtig, onvergetelijk, ontroerend of indrukwekkend? Kortom: wat is voor u het belangrijkste boek?

Bekijk details van Verkiezing Belangrijkste Boek