Resultaat 81 - 90 (van 253)

 • Laaggeletterdheid kost vermogen - wat doet de Bibliotheek?

  4 april 2017

  In de Telegraaf van 4 april 2017 las u dat laaggeletterdheid de samenleving wel een miljard euro per jaar kost. Dit komt – kort door de bocht – omdat mensen die niet goed kunnen lezen en schrijven of de taal niet beheersen, meer ondersteuning van de overheid nodig hebben. Wat niet in het artikel staat, is dat laaggeletterd zijn je leven bepaald niet leuker maakt. Je hebt minder kansen en het is lastig om je zelfstandig in de maatschappij te bewegen.

  Bekijk details van Laaggeletterdheid kost vermogen - wat doet de Bibliotheek?

 • Eerste BiebToppers in Zoetermeer

  31 maart 2017

  Begin maart is de Bibliotheek van start gegaan met BiebToppers. De eerste BiebToppers zijn Farah en Sadaf uit groep 8 van basisschool De Jacobsvlinder. Zij zijn vijf woensdagmiddagen achter elkaar in de Bibliotheek geweest om te helpen, onder begeleiding van een bibliotheekmedewerker. De laatste week, op woensdagmiddag 5 april, geven ze een rondleiding aan hun familie, klasgenoten en vrienden. Om 14.00 uur krijgen ze een officieel BiebToppersdiploma uitgereikt door wethouder Paalvast!

  Bekijk details van Eerste BiebToppers in Zoetermeer

 • Gratis oefenen voor theorie-examen in de Bibliotheek!

  20 maart 2017

  In de Bibliotheek kun je vanaf nu gratis oefenen voor je theorie-examen voor scooter, auto of motor met het oefenprogramma theorie-rijbewijs van Theorie.nl. Alle mogelijke vragen uit het CBR-examen zijn in het oefenprogramma verwerkt. De Bibliotheek helpt hiermee de slagingskans van theorie-examenkandidaten vergroten.

  Bekijk details van Gratis oefenen voor theorie-examen in de Bibliotheek!

 • Nieuwe naam en logo voor samenwerking in de Hoofdbibliotheek

  13 maart 2017

  De oude Hoofdbibliotheek op het Stadhuisplein wordt op dit moment volop verbouwd. Begin 2018 is de verbouwing klaar en start de Bibliotheek in het pand een nieuwe dienstverlening voor alle inwoners van Zoetermeer. De Bibliotheek werkt daarbij samen met de gemeente en zo’n 40 andere maatschappelijke, culturele en educatieve organisaties. De nieuwe naam: het Forum!

  Bekijk details van Nieuwe naam en logo voor samenwerking in de Hoofdbibliotheek

 • Opening Letterwinkeltje in de Hoofdbibliotheek

  7 maart 2017

  Op woensdag 22 maart is om 14.00 uur de feestelijke opening van het Letterwinkeltje in de Hoofdbibliotheek. Vanaf dan kunnen bezoekers in het winkeltje op de jeugdafdeling (1e verdieping) de mooiste en leukste boeken, boekfiguren, spellen en cadeautjes kopen.

  Bekijk details van Opening Letterwinkeltje in de Hoofdbibliotheek

 • Warboel in de Bieb!

  6 maart 2017

  In de periode van 23 maart t/m 11 april ontvangen we in de Hoofdbibliotheek en de wijkbibliotheken weer vele groepen 3 uit het basisonderwijs. Ruim 1.100 Zoetermeerse leerlingen uit groep 3 komen voor het programma 'Warboel in de bieb' waarin de luie, maar slimme spin Anansi de hoofdrol speelt.

  Bekijk details van Warboel in de Bieb!

 • Let op: tijdelijke melding bij inloggen

  22 februari 2017

  Vanwege serverwerkzaamheden zijn de catalogus, Mijn Menu en de Wise app vanaf zaterdag 25 februari 17.30 niet bereikbaar. Onze excuses voor eventueel ongemak. In de loop van zondag 26 februari zal die toegang weer hersteld zijn.

  Bekijk details van Let op: tijdelijke melding bij inloggen

 • Volksuniversiteit wordt onderdeel van Bibliotheek

  17 februari 2017

  Wij vinden het heel fijn om officieel te kunnen aankondigen dat onze samenwerkingspartner, de Volksuniversiteit Zoetermeer, onder de vleugels van de Bibliotheek komt. De fusie houdt in dat de activiteiten van de Volksuniversiteit voortaan door de Bibliotheek worden georganiseerd en aangeboden. Omdat het merk van de Volksuniversiteit staat voor kwaliteit in educatie, houden we die naam aan. Dat geldt ook voor de website en social media van de Volksuniversiteit. Maar er gaat natuurlijk ook wat veranderen.

  Bekijk details van Volksuniversiteit wordt onderdeel van Bibliotheek

 • Geen peutervoorlezen op woensdag 22 februari

  13 februari 2017

  Wegens omstandigheden is er op woensdagochtend 22 februari geen peutervoorlezen in de Hoofdbibliotheek en ook niet in de wijkbibliotheken. Onze excuses voor het ongemak. De eerstvolgende keer is op woensdag 29 februari.

  Bekijk details van Geen peutervoorlezen op woensdag 22 februari

 • Informatiebijeenkomst voor taalvrijwilligers op donderdag 9 februari

  23 januari 2017

  Op donderdag 9 februari om 19.00 uur is er in de Hoofdbibliotheek een informatiebijeenkomst voor mensen die interesse hebben om als taalvrijwilliger aan de slag te gaan. Tijdens deze avond krijgt u informatie over de werkzaamheden en de mogelijkheden om als taalvrijwilliger te gaan werken.

  Bekijk details van Informatiebijeenkomst voor taalvrijwilligers op donderdag 9 februari