Resultaat 1 - 10 (van 238)

• Joris Kerstboom

6 december 2019

Joris’ Kerstboom staat (net als vorig jaar) van 9 t/m 23 december in alle vestigingen van de Bibliotheek. Loop langs en hang voor jouw dierbare een kerstbal met kerstgedachte tussen de dennentakken!

Bekijk details van Joris Kerstboom

• Magische Zoetermeer

6 december 2019

Koop een kerstbal en maak een oudere blij! Tussen 7 en 24 december doet het Forum en de wijkbibliotheken weer mee aan Magisch Zoetermeer, een initiatief voor eenzame ouderen in Zoetermeer. In deze periode kun je een speciale kerstbal kopen voor € 5,-. Schrijf een wens voor een oudere op het bijgevoegde wenskaartje en hang deze in de kerstboom in de Passage. Regelmatig worden, tijdens de actieperiode maar ook nog hierna, wensen vervuld.

Bekijk details van Magische Zoetermeer

• Kinderboekenweek 2019

30 september 2019

Mis het niet en kom naar het Kinderboekenfestival in het Forum op 5 oktober 2019! Bibliotheek Zoetermeer organiseert op zaterdag 5 oktober van 10.00 tot 16.00 uur een Kinderboekenfestival in het Forum (Stadhuisplein 1). Deze feestdag, voor kinderen van 4 t/m 11 jaar, vol boeken, theater en creatieve activiteiten, is gratis te bezoeken.

Bekijk details van Kinderboekenweek 2019

• Najaarsprogramma 2019

10 september 2019

Ook in het najaar zijn er weer vele leuke, informatieve en creatieve activiteiten voor jong en oud te beleven in het Forum. Bekijk de highlight's van het najaarsprogramma in de flyer en wacht niet te lang bij het bestellen van tickets.

Bekijk details van Najaarsprogramma 2019

• Bibliotheek Zoetermeer opnieuw gecertificeerd

21 augustus 2019

Bibliotheek Zoetermeer heeft een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie aan de kwaliteitsnormen van Kwaliteit in Beeld die gelden voor Bibliotheken, Cultuurcentra en Taalhuizen. De laatste toetsing was vier jaar geleden.

Bekijk details van Bibliotheek Zoetermeer opnieuw gecertificeerd

• Zomeractiviteiten voor de jeugd

19 juli 2019

Vervelen hoeft niet, deze zomer! Voor kinderen vanaf 7 jaar worden elke donderdagmiddag activiteiten georganiseerd rondom verschillende thema's: Film, Proefjes dag, Magie, Robots, Bouwen, Superhelden/heldinnen. Bekijk snel het hele programma en kom ook langs met je vrienden en vriendinnen!

Bekijk details van Zomeractiviteiten voor de jeugd

• Motie aangenomen: onderzoek wijkbibliotheken als Huis van de Wijk

2 juli 2019

De gemeenteraad heeft op 1 juli tijdens het voorjaarsdebat besluiten genomen over de bezuinigingsvoorstellen van het college. Zo ook over het sluiten van bibliotheekvestigingen Rokkeveen en Oosterheem. De raad toonde zich niet enthousiast over deze sluiting.

Bekijk details van Motie aangenomen: onderzoek wijkbibliotheken als Huis van de Wijk

• Petitie Houd de Bibliotheek in de wijk!

18 juni 2019

Houd de Bibliotheek in de wijk! De gemeente is van plan de bibliotheekvestigingen in de wijken Rokkeveen en Oosterheem te sluiten. De reden: bezuinigingen. Als dat plan doorgaat kunnen onze bezoekers vanaf 2022 alleen nog in het Forum terecht. Dat kan anders!

Bekijk details van Petitie Houd de Bibliotheek in de wijk!

• Gemeente oppert sluiting wijkbibliotheken

29 mei 2019

De gemeente heeft het voornemen om bibliotheekvestigingen Rokkeveen en Oosterheem te sluiten. We krijgen veel reacties van inwoners die hiervan geschrokken zijn.

Bekijk details van Gemeente oppert sluiting wijkbibliotheken

• Werkzaamheden bibliotheeksysteem

10 mei 2019

De catalogus, Mijn menu en Bibliotheek Wise app zijn zondag 12 mei vanaf 18.30 uur tot ca. 7.00 uur tijdelijk niet beschikbaar wegens groot onderhoud aan het bibliotheeksysteem.

Bekijk details van Werkzaamheden bibliotheeksysteem