Resultaat 1 - 10 (van 247)

• We zijn weer open

25 mei 2020

De bibliotheken gaan weer open. Wat moet je weten? Wat zijn we blij dat we weer opengaan! Alle medewerkers hebben je gemist. Natuurlijk zijn er maatregelen om iedereen veilig te houden. Lees alles door en bereid je voor op je bezoek.

Bekijk details van We zijn weer open

• Opening bibliotheken

8 mei 2020

De opening van Forum en wijkvestigingen is in voorbereiding. Op de persconferentie van 6 mei werd bekend gemaakt dat bibliotheken weer snel open mogen. We zijn daar erg blij mee! Om dit op een veilige manier te kunnen doen is wat meer tijd nodig.

Bekijk details van Opening bibliotheken

• Afhaalservice in Forum per 28 april

22 april 2020

Per 28 april opent de bibliotheek in het Forum een afhaalpunt voor gereserveerde boeken, van maandag t/m vrijdag tussen 12.30 en 16.30 bij de ingang Stadhuisplein.

Bekijk details van Afhaalservice in Forum per 28 april

• Gratis online Bieb-Hulp voor thuisleren

22 april 2020

De scholen zijn nu al een aantal weken gesloten. Met vallen en opstaan ondersteunen ouders hun kinderen met het schoolwerk. Meestal gaat dit goed, maar soms ook wat minder. De Bibliotheek Zoetermeer wil ouders hierbij graag ondersteunen. Grammatica, rekenen, spellen en lezen. Kan jouw kind wat extra ondersteuning gebruiken? De bibliotheek start vanaf de meivakantie speciaal met de gratis online Bieb-Hulp.

Bekijk details van Gratis online Bieb-Hulp voor thuisleren

• Bibliotheek Forum Zoetermeer finaleplaats verkiezing Beste Bibliotheek 2020

6 maart 2020

De shortlist van de verkiezing van de Beste Bibliotheek van Nederland 2020 is bekend. Uit de 22 binnengekomen nominaties koos de vakjury van Bibliotheekblad deze finalisten: de bblthk Wageningen, Forum Groningen, Forum Zoetermeer, het Huis van Eemnes en LocHal Tilburg.

Bekijk details van Bibliotheek Forum Zoetermeer finaleplaats verkiezing Beste Bibliotheek 2020

• Gratis hulp bij belastingaangifte in de Bibliotheek

21 februari 2020

Nu en in de toekomst kun je jouw belastingzaken digitaal invullen bij de bibliotheek. Het Geldpunt staat tijdens de belastingperiode (maart t/m mei) elke dinsdag en vrijdag voor je klaar. Heb je een werkende DigiD? En alle gegevens bij de hand die nodig zijn voor de aangifte? Dan kan je vanaf dinsdag 3 maart 2020 bij het Geldpunt terecht, zowel in hoofdvestiging het Forum als wijkbibliotheek Rokkeveen. Vul samen met een vrijwilliger, getraind door de Formulieren Brigade, jouw belastingaangifte in....

Bekijk details van Gratis hulp bij belastingaangifte in de Bibliotheek

• Nieuw in 2020!

15 januari 2020

Wat is er nieuw in 2020?

Bekijk details van Nieuw in 2020!

• Programma voorjaar 2020

23 december 2019

Ook in het voorjaar zijn er weer vele leuke, informatieve en creatieve activiteiten voor jong en oud te beleven in het Forum. Bekijk het voorproefje van het voorjaarsprogramma in de flyer en wacht niet te lang bij het bestellen van tickets.

Bekijk details van Programma voorjaar 2020

• Studenten weer welkom in raadszaal

17 december 2019

Per januari 2020 openen Gemeente en Bibliotheek Zoetermeer opnieuw de deuren van de raadszaal in het Stadhuis-Forum voor studenten. Elke woensdag tot en met zondag kunnen ze daar in stilte komen studeren. Bibliotheek en gemeente komen daarmee tegemoet aan de grote behoefte aan studeerplekken onder Zoetermeerse jongeren.

Bekijk details van Studenten weer welkom in raadszaal

• Joris Kerstboom

6 december 2019

Joris’ Kerstboom staat (net als vorig jaar) van 9 t/m 23 december in alle vestigingen van de Bibliotheek. Loop langs en hang voor jouw dierbare een kerstbal met kerstgedachte tussen de dennentakken!

Bekijk details van Joris Kerstboom