Resultaat 1 - 10 (van 234)

• Bibliotheek Zoetermeer opnieuw gecertificeerd

21 augustus 2019

Bibliotheek Zoetermeer heeft een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie aan de kwaliteitsnormen van Kwaliteit in Beeld die gelden voor Bibliotheken, Cultuurcentra en Taalhuizen. De laatste toetsing was vier jaar geleden.

Bekijk details van Bibliotheek Zoetermeer opnieuw gecertificeerd

• Zomeractiviteiten voor de jeugd

19 juli 2019

Vervelen hoeft niet, deze zomer! Voor kinderen vanaf 7 jaar worden elke donderdagmiddag activiteiten georganiseerd rondom verschillende thema's: Film, Proefjes dag, Magie, Robots, Bouwen, Superhelden/heldinnen. Bekijk snel het hele programma en kom ook langs met je vrienden en vriendinnen!

Bekijk details van Zomeractiviteiten voor de jeugd

• Motie aangenomen: onderzoek wijkbibliotheken als Huis van de Wijk

2 juli 2019

De gemeenteraad heeft op 1 juli tijdens het voorjaarsdebat besluiten genomen over de bezuinigingsvoorstellen van het college. Zo ook over het sluiten van bibliotheekvestigingen Rokkeveen en Oosterheem. De raad toonde zich niet enthousiast over deze sluiting.

Bekijk details van Motie aangenomen: onderzoek wijkbibliotheken als Huis van de Wijk

• Petitie Houd de Bibliotheek in de wijk!

18 juni 2019

Houd de Bibliotheek in de wijk! De gemeente is van plan de bibliotheekvestigingen in de wijken Rokkeveen en Oosterheem te sluiten. De reden: bezuinigingen. Als dat plan doorgaat kunnen onze bezoekers vanaf 2022 alleen nog in het Forum terecht. Dat kan anders!

Bekijk details van Petitie Houd de Bibliotheek in de wijk!

• Gemeente oppert sluiting wijkbibliotheken

29 mei 2019

De gemeente heeft het voornemen om bibliotheekvestigingen Rokkeveen en Oosterheem te sluiten. We krijgen veel reacties van inwoners die hiervan geschrokken zijn.

Bekijk details van Gemeente oppert sluiting wijkbibliotheken

• Werkzaamheden bibliotheeksysteem

10 mei 2019

De catalogus, Mijn menu en Bibliotheek Wise app zijn zondag 12 mei vanaf 18.30 uur tot ca. 7.00 uur tijdelijk niet beschikbaar wegens groot onderhoud aan het bibliotheeksysteem.

Bekijk details van Werkzaamheden bibliotheeksysteem

• Meivakantieactiviteiten

17 april 2019

Kinderen hoeven zich niet te vervelen deze meivakantie! Rondom Pasen en tijdens de meivakantie zijn er veel toffe activiteiten voor kinderen van ca. 6 tot 12 jaar in het Forum. Zo is er een Harry Potterdag, een Ridder en Prinsessendag en een Dinodag. Bekijk hieronder welke activiteiten en wanneer. Zien we je dan?

Bekijk details van Meivakantieactiviteiten

• Gewijzigde openingstijden

17 april 2019

Met ingang van 1 mei heeft het Forum gewijzigde openingstijden op zaterdag en zondag. Het Forum is dan van 10.00 tot 18.00 uur geopend. Tijdens High Servicetijden van 11.00 - 17.00 uur zijn er medewerkers aanwezig voor al je vragen over abonnementen en collectie. Buiten deze tijden kun je gebruik maken van alle faciliteiten in het Forum op basis van zelfbediening.

Bekijk details van Gewijzigde openingstijden

• Voorjaarsprogramma

2 april 2019

Nieuwsgierig naar de activiteiten in het Forum voor de komende maanden? Bekijk dan snel de nieuwe programmaflyer met een greep uit de vele leuke en leerzame activiteiten voor jong en oud!

Bekijk details van Voorjaarsprogramma

• Handsfree lezen?

1 april 2019

Op Facebook las je op 1 april over onze nieuwe bibliotheekservice. Handsfree lezen: bibliotheekmedewerkers komen met de boeken mee naar je huis om de pagina’s voor je om te slaan. Helaas, met de boeken mee naar huis gaan doen onze medewerkers niet. Tenzij het hun eigen huis is. :-) Wél hebben we allerlei mogelijkheden om handsfree, of op een andere manier aangepast te lezen.

Bekijk details van Handsfree lezen?