Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 191)

 • Opening 6 nieuwe locaties ‘De Bibliotheek op School’

  19 september 2017

  Het bibliotheekwerk is de laatste jaren ingrijpend veranderd. Een belangrijke verandering is de structurele bijdrage die de Bibliotheek levert aan leesbevordering en mediawijsheid op basisscholen. Deze educatieve aanpak heet ‘de Bibliotheek op school (dBos)’ en wordt op veel plekken in Nederland toegepast. Rondom de Kinderboekenweek worden in Zoetermeer 6 nieuwe locaties geopend: op BS Noordeinde, MKC Passe Partout, BS Prins Florisschool, OBS Florence Nightingale, IKC de Waterlelie en OBS ’t Plankier....

  Bekijk details van Opening 6 nieuwe locaties ‘De Bibliotheek op School’

 • Ondertekening Taalakkoord

  6 september 2017

  Op maandag 4 september, op de openingsdag van de week van de alfabetisering, hebben 19 Zoetermeerse organisaties de intentieverklaring Taalakkoord Zoetermeer ondertekend. Hieronder waren niet alleen alle taalhuispartners maar ook grote Zoetermeerse werkgevers zoals Gemeente Zoetermeer, Vierstroom Thuiszorg, De Drie Ballonnen en het LangeLand ziekenhuis.

  Bekijk details van Ondertekening Taalakkoord

 • Inspiratie-avond Kinderboekenweek 2017

  31 augustus 2017

  Griezel mee tijdens onze inspiratie-avond in het kader van de Kinderboekenweek 2017! Onder het motto 'Gruwelijk eng!' vindt op donderdag 7 september van 19.00 tot ca. 22.00 uur in de Hoofdbibliotheek de inspiratie-avond plaats voor docenten in het Primair Onderwijs en het Speciaal Onderwijs.

  Bekijk details van Inspiratie-avond Kinderboekenweek 2017

 • Onthulling raamgedicht Jas van Taal poëzieproject

  31 augustus 2017

  Jas van Taal is een nieuw poëzieproject van Bibliotheek Zoetermeer voor peuters en kleuters. Kleine Zoetermeerders zullen de komende twee jaar tijdens korte, speelse workshops ervaren hoe leuk het is om creatief bezig te zijn met taal. Poëzie is niet alleen leuk, het is ook goed voor de taalverwerving en talentontwikkeling van jonge kinderen. Op 6 september om 9.00 uur wordt het eerste raamgedicht onthuld door wethouder Taco Kuiper op IKC de Achtsprong (Rakkersveld 257) en om 9.30 bij Het Mussennest...

  Bekijk details van Onthulling raamgedicht Jas van Taal poëzieproject

 • Aandacht voor alfabetisering op 5, 6 en 7 september

  25 augustus 2017

  Lezen en schrijven is belangrijk voor de toekomst van iedereen. Tijdens de Week van de Alfabetisering, van 5 tot en met 7 september, is er extra aandacht voor laaggeletterdheid. Het Taalhuis organiseert verschillende activiteiten, zo kun je taalvragen stellen en de Taalmeter maken, en voor cursisten van verschillende taalscholen is er een Taallunch. Verder is er de onthulling van het Poëzieproject 'Jas van Taal' en worden twee nieuwe Kinderboekencafés geopend.

  Bekijk details van Aandacht voor alfabetisering op 5, 6 en 7 september

 • Opening wijksteunpunt in vestiging Rokkeveen

  23 augustus 2017

  Op 1 september opent Stichting Piëzo een nieuw wijkssteunpunt in vestiging Rokkeveen. Stichting Piëzo start in Rokkeveen met informele taalondersteuning voor mensen die zich meer willen bekwamen in het Nederlands. De taalondersteuning is er elke woensdagmiddag. Wijkbewoners kunnen hier ook terecht voor het volgen van lessen, vrijwilligerswerk en informatie.

  Bekijk details van Opening wijksteunpunt in vestiging Rokkeveen

 • Lekker veel lezen en lenen in de zomervakantie!

  28 juni 2017

  Jeugdleden van de bibliotheek kunnen in de maanden juli en augustus extra veel lenen. Normaal kunnen kinderen 10 boeken tegelijk lenen, maar in de zomervakantie mogen ze 20 boeken of andere materialen mee naar huis nemen. Hiermee geeft de bibliotheek aandacht aan het belang van zomerlezen. Het is belangrijk dat kinderen blijven lezen tijdens de zomervakantie, zodat hun leesniveau op peil blijft!

  Bekijk details van Lekker veel lezen en lenen in de zomervakantie!

 • PressReader weer beschikbaar!

  28 juni 2017

  Het is weer mogelijk om thuis online kranten te lezen via Pressreader. Op de website pressreader.com zijn ruim 4.000 publicaties beschikbaar via de hotspot in de Bibliotheek. Met een account kun je 1x per week connectie maken met de hotspot in de Bibliotheek en daarna 7 dagen lang thuis kranten downloaden en lezen.

  Bekijk details van PressReader weer beschikbaar!

 • Nieuwe website online Bibliotheek

  20 juni 2017

  De online Bibliotheek is een compleet nieuwe website met een frisse uitstraling en een duidelijke focus op digitaal lezen, leren en luisteren. Zo hopen we jou nog beter van dienst te zijn. In de online Bibliotheek vind je vanaf nu alle e-books en online cursussen die voorheen op Bibliotheek.nl stonden. Ook voor informatie over de LuisterBieb kan je terecht bij de online Bibliotheek.

  Bekijk details van Nieuwe website online Bibliotheek

 • Met je SpeelmeerPaspoort naar de Bibliotheek!

  19 juni 2017

  Speelmeer organiseert in de zomervakantie leuke activiteiten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Heb je een SpeelmeerPaspoort, kom dan naar de Bibliotheek! Als je lid wordt, ontvang je bij inschrijving een boekenbon van kinderboekhandel Silvester t.w.v. €5,00. Leen gratis een dvd of maak iets leuks in het FabLab, zoals een boekenlegger met de lasergraveermachine of een stoere bril met de 3D-pen. Let op: het FabLab is gesloten van 29 juli t/m 13 augustus en heeft in de week van 14 t/m 20 augustus aangepaste...

  Bekijk details van Met je SpeelmeerPaspoort naar de Bibliotheek!