Resultaat 1 - 10 (van 256)

• Gedicht Beste Bibliotheek: Ontdekkingsreis

23 oktober 2020

Ilse Boekestijn heeft speciaal voor ons, ter gelegenheid van de verkiezing Beste Bibliotheek van Nederland 2020, dit prachtige gedicht geschreven.

Bekijk details van Gedicht Beste Bibliotheek: Ontdekkingsreis

• Genomineerd voor Beste Bibliotheek

30 september 2020

Groot nieuws: Bibliotheek Zoetermeer is genomineerd voor de jaarlijkse verkiezing Beste Bibliotheek van Nederland! En daar zijn we ontzettend trots op. Om te winnen, hebben we stemmen nodig. Mogen we ook op die van jou, als bezoeker van de bibliotheek, rekenen?

Bekijk details van Genomineerd voor Beste Bibliotheek

• Griffels en penselen 2020

1 september 2020

De uitreiking van de Zilveren Griffels, Zilveren Penselen en Vlag & Wimpels vonden dit jaar anders plaats dan afgelopen jaren. Dit jaar was het door de coronacrisis niet mogelijk de Zilveren Griffels en Penselen via een evenement met veel kinderen bekend te maken. Om die reden is besloten de auteurs, illustratoren en uitgevers toch zo feestelijk mogelijk maar wel individueel te verrassen!

Bekijk details van Griffels en penselen 2020

• Lange uitleentermijn

22 juli 2020

Eindelijk vakantie en tijd om lekker te lezen. Deze zomer (van 18 juli t/m 30 augustus) is de leentermijn voor iedereen verlengd naar 7 weken! Kinderen en jongeren mogen maar liefst 20 materialen lenen. Vier de zomer met je bieb!

Bekijk details van Lange uitleentermijn

• ZOmer in het Hart

6 juli 2020

Zomers jeugdprogramma op het gloednieuwe terras ‘ZOmer in het Hart’. Op woensdagmiddag 8 juli om 12:00 uur wordt het gloednieuwe terras van Museum de Voorde, Bibliotheek Zoetermeer en het Forum Café feestelijk geopend door Burgemeester Lokker op het Stadhuisplein. Gedurende de hele zomer kun je heerlijk om het zonnige terras zitten, lunchen, lekkere drankjes drinken terwijl kinderen de hele zomer aan allerlei leuke activiteiten kunnen deelnemen. Het terras is van dinsdag t/m zondag geopend van 12:00...

Bekijk details van ZOmer in het Hart

• Jaarbericht 2019

3 juli 2020

Het jaar 2019 in één woord? Doorpakken! En dat geldt ook voor dit beknopte jaarbericht, dat je van titel tot nawoord in vijf minuten kunt lezen. We vertellen je graag hoe we ons hebben ingezet voor onze hoofdvestiging het Forum en de wijkbibliotheken om heel veel inspirerende dienstverlening voor iedereen in Zoetermeer te realiseren.

Bekijk details van Jaarbericht 2019

• VakantieBieb 2020: een zomer vol verhalen

1 juli 2020

Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 is de VakantieBieb weer open. In deze app kunnen Nederlanders deze zomer naast e-books nu ook genieten van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer vol verhalen: jong en oud, leden en niet-leden van de Bibliotheek.

Bekijk details van VakantieBieb 2020: een zomer vol verhalen

• Vakantielezen

1 juli 2020

Ga mee op reis! Een leuke zomeractiviteit voor de groepen 3 en 4 van Bibliotheek Zoetermeer. Vanuit de achtertuin op schattenjacht in 6 verschillende landen… Dat kan met de thuiseditie van Vakantielezen: een website met zomerse opdrachten en spelletjes voor het hele gezin. Met Vakantielezen wil de Bibliotheek gezinnen stimuleren om ook in de zomervakantie aandacht te besteden aan taal en lezen.

Bekijk details van Vakantielezen

• Studeren in het Forum

18 juni 2020

Bibliotheek stelt trainingsruimte beschikbaar voor studenten.

Bekijk details van Studeren in het Forum

• We zijn weer open

25 mei 2020

De bibliotheken gaan weer open. Wat moet je weten? Wat zijn we blij dat we weer opengaan! Alle medewerkers hebben je gemist. Natuurlijk zijn er maatregelen om iedereen veilig te houden. Lees alles door en bereid je voor op je bezoek.

Bekijk details van We zijn weer open