Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 267)

 • Tijdelijke Coronasluiting Bekijk details

  24 maart 2021

  Tijdelijke Coronasluiting van 15 december tot en met 28 april 2021.

  Bekijk details van Tijdelijke Coronasluiting

 • Nationale Voorleesdagen 2021 Bekijk details

  18 januari 2021

  Op 20 januari starten de Nationale Voorleesdagen. Gezien de huidige maatregelen kunnen de activiteiten omtrent deze dagen helaas niet fysiek in de bibliotheek plaatsvinden. Ondanks dat, gaan we wel door om ervoor te zorgen dat kinderen nóg meer plezier beleven bij het lezen van en kijken naar prentenboeken. Daarnaast bieden we extra leestips aan voor ouders én professionals! Wanneer je tijdens de Nationale Voorleesdagen boeken reserveert voor je kind (t/m 6 jaar), dan krijg je daar een gratis vingerpopje...

  Bekijk details van Nationale Voorleesdagen 2021

 • Ontmoet Dichters Online Bekijk details

  15 januari 2021

  Een avond met jouw favoriete dichters. Ben jij een echte poëzieliefhebber? Meld je dan aan voor Ontmoet Dichters Online: een online poëzieavond live vanuit het Bibliotheektheater in Rotterdam, op donderdag 4 februari van 19.30 - 21.00 uur. Deze avond staat in het teken van voordrachten en interviews met jouw favoriete dichters. Ook krijg je de kans om zélf vragen te stellen!

  Bekijk details van Ontmoet Dichters Online

 • TijdschriftenBieb Bekijk details

  9 december 2020

  Lees nu ook tijdschriften op je telefoon of tablet met de TijdschriftenBieb-app. De app is gratis voor bibliotheekleden en je vindt er onder andere AutoWeek, Viva, Eigen Huis & Interieur, Vrij Nederland, Happinez, Story, Yoga Magazine en nog meer gezellige en informatieve tijdschriften. Leuk toch? Download de app in de appstore. Natuurlijk kun je in alle vestigingen ook tijdschriften blijven lezen en lenen.

  Bekijk details van TijdschriftenBieb

 • Werkzaamheden bibliotheeksysteem Bekijk details

  9 december 2020

  De catalogus, Mijn menu en Bibliotheek Wise app zijn zondag 13 december tijdelijk niet beschikbaar wegens groot onderhoud aan het bibliotheeksysteem.

  Bekijk details van Werkzaamheden bibliotheeksysteem

 • Best Bezochte Bibliotheek 2019! Bekijk details

  7 december 2020

  Zó fijn dat Zoetermeerders ons zo graag bezoeken. En niet alleen in 2019: ondanks alle coronamaatregelen zijn jullie de Bibliotheek ook dit jaar trouw gebleven. Heel veel dank daarvoor! En jij? Ben jij ook een van die geweldige inwoners die naar het Forum komt om te lezen, leuke cursussen en workshops te volgen, maatschappelijke ondersteuning te krijgen, voor taalhulp, culturele lezingen, jeugdactiviteiten of gewoon een geweldige cappuccino? Nog niet? Kom ook, duizenden stadsgenoten gingen je al...

  Bekijk details van Best Bezochte Bibliotheek 2019!

 • Persoonlijke ruimte publiekspc's Bekijk details

  26 november 2020

  Gebruik je wel eens de pc’s in de bibliotheek? En sla je dan bestanden op? Door een nieuw systeem verdwijnt per januari de ‘persoonlijke ruimte’ op de publiekscomputers. Alle bestanden, foto’s enzovoorts worden op die datum automatisch gewist. Denk er aan je persoonlijke bestanden vóór die tijd veilig te stellen op een memorystick, een cloudservice, per mail of op een andere manier. De bibliotheek is hiervoor niet aansprakelijk.

  Bekijk details van Persoonlijke ruimte publiekspc's

 • Heropening op 19 november Bekijk details

  18 november 2020

  Op donderdag 19 november gaat de Bibliotheek weer open. Alle maatregelen van vóór de tijdelijke sluiting van twee weken gelden weer. We blijven natuurlijk coronaveilig! Vanaf vrijdag 20 november kun je ook weer in de wijkvestigingen terecht. Plan je bezoek en bekijk de maatregelen. Tot ziens in één van de Zoetermeerse Bibliotheken!

  Bekijk details van Heropening op 19 november

 • LeesVOER on Tour Bekijk details

  12 november 2020

  De Bieb mist u! En dus zijn we aan het denken geslagen. Hoe kunnen we in deze gekke tijden iets voor u betekenen? Opeens wisten we het: we komen gewoon naar u toe! Hoe leuk is het als er een lieve vrijwilliger langskomt met het LeesVOER on Tour pakket? Een boek én een heerlijke lunch in een gezellig pakket!

  Bekijk details van LeesVOER on Tour

 • Tijdelijke Coronasluiting per 5 november Bekijk details

  4 november 2020

  Vanwege verscherpte coronamaatregelen zijn helaas alle vestigingen van de Bibliotheek per donderdag 5 november gesloten tot en met 19 november, of zoveel langer als de overheid aangeeft. Maar ook goed nieuws: per 9 november openen drie afhaalpunten voor bibliotheekboeken!

  Bekijk details van Tijdelijke Coronasluiting per 5 november