Resultaat 1 - 10 (van 184)

• Lekker veel lezen en lenen in de zomervakantie! Bekijk details

28 juni 2017

Jeugdleden van de bibliotheek kunnen in de maanden juli en augustus extra veel lenen. Normaal kunnen kinderen 10 boeken tegelijk lenen, maar in de zomervakantie mogen ze 20 boeken of andere materialen mee naar huis nemen. Hiermee geeft de bibliotheek aandacht aan het belang van zomerlezen. Het is belangrijk dat kinderen blijven lezen tijdens de zomervakantie, zodat hun leesniveau op peil blijft!

Bekijk details van Lekker veel lezen en lenen in de zomervakantie!

• PressReader weer beschikbaar! Bekijk details

28 juni 2017

Het is weer mogelijk om thuis online kranten te lezen via Pressreader. Op de website pressreader.com zijn ruim 4.000 publicaties beschikbaar via de hotspot in de Bibliotheek. Met een account kun je 1x per week connectie maken met de hotspot in de Bibliotheek en daarna 7 dagen lang thuis kranten downloaden en lezen.

Bekijk details van PressReader weer beschikbaar!

• Nieuwe website online Bibliotheek Bekijk details

20 juni 2017

De online Bibliotheek is een compleet nieuwe website met een frisse uitstraling en een duidelijke focus op digitaal lezen, leren en luisteren. Zo hopen we jou nog beter van dienst te zijn. In de online Bibliotheek vind je vanaf nu alle e-books en online cursussen die voorheen op Bibliotheek.nl stonden. Ook voor informatie over de LuisterBieb kan je terecht bij de online Bibliotheek.

Bekijk details van Nieuwe website online Bibliotheek

• Met je SpeelmeerPaspoort naar de Bibliotheek! Bekijk details

19 juni 2017

Speelmeer organiseert in de zomervakantie leuke activiteiten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Heb je een SpeelmeerPaspoort, kom dan naar de Bibliotheek! Als je lid wordt, ontvang je bij inschrijving een boekenbon van kinderboekhandel Silvester t.w.v. €5,00. Leen gratis een dvd of maak iets leuks in het FabLab, zoals een boekenlegger met de lasergraveermachine of een stoere bril met de 3D-pen. Let op: het FabLab is gesloten van 29 juli t/m 13 augustus en heeft in de week van 14 t/m 20 augustus aangepaste...

Bekijk details van Met je SpeelmeerPaspoort naar de Bibliotheek!

• Spannende Boeken Weken komen eraan! Bekijk details

30 mei 2017

De thriller als vakantieboek staat deze periode centraal. De vakantie is voor velen hét moment om meer boeken te lezen. Vooral thrillers. Gemiddeld nemen we zo’n zes boeken mee op reis waarbij thrillers het meestgelezen genre is. Alle reden dus om deze zomer te zorgen voor koffers vol met spanning voor een zinderende zomer!

Bekijk details van Spannende Boeken Weken komen eraan!

• Taalvrijwilligers gezocht Bekijk details

29 mei 2017

Taalhuis Zoetermeer is een samenwerkingsverband van verschillende Zoetermeerse taalorganisaties, waarvan een deel met taalvrijwilligers werkt. Het Taalhuis is op zoek naar nieuwe taalvrijwilligers! Als taalvrijwilliger help je mensen met een taalachterstand verder op weg bij het leren lezen, schrijven, luisteren of spreken van de Nederlandse taal. Je geeft één-op-één begeleiding of ondersteunt een groepje.

Bekijk details van Taalvrijwilligers gezocht

• Een jaar van grote stappen: jaarbericht 2016 Bekijk details

19 mei 2017

In het jaar 2016 heeft Bibliotheek Zoetermeer meters gemaakt! We hebben letterlijk en figuurlijk grote stappen gezet. Letterlijk, vanwege de verhuizing naar ons tijdelijke pand aan de Duitslandlaan. En figuurlijk, omdat de ontwikkelingen bij de Bibliotheek zulke sprongen maken. De participatiebibliotheek met het Forum als spil krijgt steeds meer vorm.

Bekijk details van Een jaar van grote stappen: jaarbericht 2016

• Jongerenleesclub The Weekendreaders zoekt leden! Bekijk details

15 mei 2017

Ben je zestien jaar of ouder, lees je graag en wil je je ervaringen delen met anderen, dan is dit iets voor jou! Bij voldoende belangstelling gaan ze van start op zaterdagochtend van 11.00 -12.00 uur in de Leeskamer.

Bekijk details van Jongerenleesclub The Weekendreaders zoekt leden!

• Annie MG Schmidt week van 10 t/m 20 mei Bekijk details

8 mei 2017

Wie is er niet groot geworden met de verhalen van Annie M.G. Schmidt? Van 10 t/m 20 mei is de jaarlijkse Annie MG Schmidt week. Het thema dit jaar is 'Nederland viert feest met Jip en Janneke!' Het peutervoorlezen op de woensdagochtend en het Letterwinkeltje in de Hoofdbibliotheek staan deze periode geheel in het teken van het bekendste duo Jip en Janneke.

Bekijk details van Annie MG Schmidt week van 10 t/m 20 mei

• Voordeel met je BiebPas in de meivakantie! Bekijk details

21 april 2017

Op zoek naar leuke kortingen voor de meivakantie? Op vertoon van je bibliotheekpas kun je nog tot 1 juli korting krijgen op diverse uitstapjes in heel Nederland. Van cultuurfestijn tot museumbezoek. Of toch liever een creatieve cursus of dagje dierentuin? Er is voor ieder wat wils. Na 1 juli stopt de Bibliotheek met het loyaliteitsprogramma Voordeel met je BiebPas.

Bekijk details van Voordeel met je BiebPas in de meivakantie!