Resultaat 1 - 10 (van 178)

• Voordeel met je BiebPas in de meivakantie! Bekijk details

21 april 2017

Op zoek naar leuke kortingen voor de meivakantie? Op vertoon van je bibliotheekpas kun je nog tot 1 juli korting krijgen op diverse uitstapjes in heel Nederland. Van cultuurfestijn tot museumbezoek. Of toch liever een creatieve cursus of dagje dierentuin? Er is voor ieder wat wils. Na 1 juli stopt de Bibliotheek met het loyaliteitsprogramma Voordeel met je BiebPas.

Bekijk details van Voordeel met je BiebPas in de meivakantie!

• Taalvrijwilligers gezocht Bekijk details

12 april 2017

Het Taalhuis is op zoek naar nieuwe taalvrijwilligers! Als taalvrijwilliger help je mensen met een taalachterstand verder op weg bij het leren lezen, schrijven, luisteren of spreken van de Nederlandse taal. Je geeft één-op-één begeleiding of ondersteunt een groepje. Heb je affiniteit met de Nederlandse taal en vind je het leuk om mensen te helpen bij het Nederlands leren? Meld je dan aan!

Bekijk details van Taalvrijwilligers gezocht

• Prentenboek De Gruffalo te koop voor slechts €2,00! Bekijk details

10 april 2017

Ken jij de actie 'Ik wil een prentenboek!' al? Voor slechts €2,00 kun je het prentenboek 'De Gruffalo' van Julia Donaldson en Axel Scheffler kopen. Leuk om cadeau te doen of vast in huis te hebben voor Sinterklaas. Het prentenboek is (net als heel veel andere leuke spulletjes) te koop in het Letterwinkeltje op de eerste verdieping van de Hoofdbibliotheek.

Bekijk details van Prentenboek De Gruffalo te koop voor slechts €2,00!

• Jas van Taal Bekijk details

4 april 2017

Vorige week is de Bibliotheek gestart met het project 'Jas van Taal'. Dit is een poëzieproject voor peuters en kleuters, ontwikkeld door Huis van Gedichten. Spelen met taal staat voorop en met elkaar schrijven de kinderen een groepsgedicht. Van deze groepsgedichten worden raamstickers gemaakt die de komende tijd in heel Zoetermeer te zien zijn.

Bekijk details van Jas van Taal

• Laaggeletterdheid kost vermogen - wat doet de Bibliotheek? Bekijk details

4 april 2017

In de Telegraaf van 4 april 2017 las u dat laaggeletterdheid de samenleving wel een miljard euro per jaar kost. Dit komt – kort door de bocht – omdat mensen die niet goed kunnen lezen en schrijven of de taal niet beheersen, meer ondersteuning van de overheid nodig hebben. Wat niet in het artikel staat, is dat laaggeletterd zijn je leven bepaald niet leuker maakt. Je hebt minder kansen en het is lastig om je zelfstandig in de maatschappij te bewegen.

Bekijk details van Laaggeletterdheid kost vermogen - wat doet de Bibliotheek?

• Eerste BiebToppers in Zoetermeer Bekijk details

31 maart 2017

Begin maart is de Bibliotheek van start gegaan met BiebToppers. De eerste BiebToppers zijn Farah en Sadaf uit groep 8 van basisschool De Jacobsvlinder. Zij zijn vijf woensdagmiddagen achter elkaar in de Bibliotheek geweest om te helpen, onder begeleiding van een bibliotheekmedewerker. De laatste week, op woensdagmiddag 5 april, geven ze een rondleiding aan hun familie, klasgenoten en vrienden. Om 14.00 uur krijgen ze een officieel BiebToppersdiploma uitgereikt door wethouder Paalvast!

Bekijk details van Eerste BiebToppers in Zoetermeer

• Gratis oefenen voor theorie-examen in de Bibliotheek! Bekijk details

20 maart 2017

In de Bibliotheek kun je vanaf nu gratis oefenen voor je theorie-examen voor scooter, auto of motor met het oefenprogramma theorie-rijbewijs van Theorie.nl. Alle mogelijke vragen uit het CBR-examen zijn in het oefenprogramma verwerkt. De Bibliotheek helpt hiermee de slagingskans van theorie-examenkandidaten vergroten.

Bekijk details van Gratis oefenen voor theorie-examen in de Bibliotheek!

• Nieuwe naam en logo voor samenwerking in de Hoofdbibliotheek Bekijk details

13 maart 2017

De oude Hoofdbibliotheek op het Stadhuisplein wordt op dit moment volop verbouwd. Begin 2018 is de verbouwing klaar en start de Bibliotheek in het pand een nieuwe dienstverlening voor alle inwoners van Zoetermeer. De Bibliotheek werkt daarbij samen met de gemeente en zo’n 40 andere maatschappelijke, culturele en educatieve organisaties. De nieuwe naam: het Forum!

Bekijk details van Nieuwe naam en logo voor samenwerking in de Hoofdbibliotheek

• Opening Letterwinkeltje in de Hoofdbibliotheek Bekijk details

7 maart 2017

Op woensdag 22 maart is om 14.00 uur de feestelijke opening van het Letterwinkeltje in de Hoofdbibliotheek. Vanaf dan kunnen bezoekers in het winkeltje op de jeugdafdeling (1e verdieping) de mooiste en leukste boeken, boekfiguren, spellen en cadeautjes kopen.

Bekijk details van Opening Letterwinkeltje in de Hoofdbibliotheek

• Warboel in de Bieb! Bekijk details

6 maart 2017

In de periode van 23 maart t/m 11 april ontvangen we in de Hoofdbibliotheek en de wijkbibliotheken weer vele groepen 3 uit het basisonderwijs. Ruim 1.100 Zoetermeerse leerlingen uit groep 3 komen voor het programma 'Warboel in de bieb' waarin de luie, maar slimme spin Anansi de hoofdrol speelt.

Bekijk details van Warboel in de Bieb!