Oktober: maand van de geschiedenis

De Maand van de Geschiedenis is het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Samen met honderden culturele, toeristische, literaire en mediaorganisaties brengen we geschiedenis onder de aandacht bij miljoenen Nederlanders. Het thema van de Maand van de Geschiedenis 2018 is 'Opstand'. In het Forum vinden allerlei activiteiten plaats gedurende de Maand van de Geschiedenis!

Cursus 'De oudheid in de Provence' op 5 oktober

Ga mee op reis door de Provence langs de beroemde en minder beroemde ruïnes uit de
oudheid, zoals de beroemde Pont du Gard! Deze 2-daagse cursus vindt plaats op vrijdag 5 oktober en 12 oktober van 10.00 tot 12.00 uur in het Forum (trainingsruimte op Plein Educatie & Ontwikkeling, verdieping 2A). De kosten bedragen €30,00 (ook te betalen met ZoetermeerPas voordeelcheques!)

Nelleke Noordervliet te gast op 7 oktober

foto Nelleke Noordervliet

Op zondag 7 oktober is Nelleke Noordervliet te gast in de Talkshow Boek&Meer. Zij is ambassadeur van de Maand van de Geschiedenis en heeft speciaal daarvoor een essay geschreven: ‘Door met de strijd’.

Kom luisteren en praat mee! De Talkshow vindt plaats op het podium in het Forum, van 15.00 tot 16.30 uur. De toegangsprijs bedraagt €7,50 voor leden en €10,00 voor niet-leden (ook te betalen met ZoetermeerPas voordeelcheques).

Bekijk alvast deze korte video waarin ze vertelt over opstand als 'motor van de geschiedenis'.

Cultuurlezing op 14 oktober

Je kent het vast wel, het tapijt van Bayeux, vernoemd naar het Normandische stadje Bayeux waar het tentoongesteld wordt. Een 70 meter lang borduurwerk dat de geschiedenis weergeeft van de verovering van Engeland in 1066. Een wandkleed van bijna 1.000 jaar oud, dat vrijwel ongeschonden branden, vernielingen en godsdienstoorlogen heeft doorstaan. Willy Atema vertelt erover in een cultuurlezing op zondag 14 oktober in het Forum (trainingsruimte op het Plein Educatie & Ontwikkeling, verdieping 2A). De lezing start om 11.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. De toegang bedraagt €10,00 voor leden en €12,50 voor niet-leden (ook te betalen met ZoetermeerPas voordeelcheques).