Maand van de geschiedenis 2019

De Maand van de Geschiedenis is het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Samen met honderden culturele, toeristische, literaire en mediaorganisaties brengen we geschiedenis onder de aandacht bij miljoenen Nederlanders. Het thema van de Maand van de Geschiedenis 2019 is 'Zij/Hij'. In het Forum vinden allerlei activiteiten plaats gedurende de Maand van de Geschiedenis!

Jan Brokken te gast op 6 oktober

foto Nelleke Noordervliet

Op zondag 6 oktober is Jan Brokken te gast in de Talkshow Boek&Meer. Jan schreef vele boeken waarin geschiedenis een grote rol speelt.

Kom luisteren en praat mee! De Talkshow vindt plaats op het podium in het Forum, van 15.00 tot 16.30 uur. De toegangsprijs bedraagt €10,00 voor leden en €12,50 voor niet-leden (ook te betalen met ZoetermeerPas voordeelcheques).

Cultuurlezing "30 Jaar val van de Berlijnse Muur" op 10 november

In 2019 is het 30 jaar geleden dat de Berlijnse muur viel. Wat ging er aan vooraf? Wat gebeurde erna?
Eric Klarenbeek neemt je mee in deze lezing naar het Berlijn van toen.  

Eric Klarenbeek vertelt erover in zijn lezing op zondag 10 november van 11.00 tot 12.30 uur in het Forum. Kaarten kosten €10,00 voor leden en €12,50 voor niet-leden (ook te betalen met ZoetermeerPas voordeelcheques).

De laatste activiteit in het kader van de Maand van de Geschiedenis én het Festival "30 jaar val van de Berlijnse muur", een initiatief van het Ebony Ensemble. Meer informatie over het festival en de activiteiten.

Overige activiteiten