Van 1 t/m 18 januari: Hoofdbibliotheek gesloten

Het is bijna zover... eindelijk! In januari verhuist de Hoofdbibliotheek terug naar het Stadhuisplein. Vanwege de verhuizing is de Hoofdbibliotheek gesloten van 1 t/m 18 januari 2018. Op vrijdag 19 januari opent de Hoofdbibliotheek haar deuren in het vernieuwde Forum.

Alternatieve dienstverlening tijdens de sluiting

De Hoofdbibliotheek, inclusief onze inwonende partners Meerpunt, Volksuniversiteit, JIP, FabLab en Vip voor vrijwilligers, is gesloten vanaf maandag 1 januari t/m donderdag 18 januari. De laatste openingsdag voor het publiek is dus zaterdag 30 december.

• Vanaf 4 december tot aan de sluiting geldt een verlengde leentermijn van 7 weken voor alle materialen (en in alle vestigingen). Geleende materialen hoef je dus pas na de sluitingsperiode in te leveren.
  • Gereserveerde materialen die op 30 december nog niet zijn opgehaald in de Hoofdbibliotheek, kun je (naar keuze) ophalen in de wijkbibliotheken Rokkeveen of Oosterheem. Je wordt hierover gemaild of gebeld tijdens de sluitingsperiode.
  • Ook als je tijdens de sluitingsperiode een afhaalbericht voor de Hoofdbibliotheek ontvangt, kun je de gereserveerde materialen ophalen in één van de wijkbibliotheken. Je wordt hierover gemaild of gebeld tijdens de sluitingsperiode.
  • Tijdens de sluitingsperiode kun je vragen over de collectie en de beschikbaarheid ervan ook telefonisch stellen via nummer  079 - 34 38 200 (tijdens kantoortijden)
  • De website en de catalogus zijn normaal bereikbaar, net als de mobiele app Bibliotheek Wise. Hierdoor kun je gewoon de catalogus raadplegen en titels zoeken, reserveren en/of verlengen, en inloggen op Mijn Menu.
  • Reserveren tijdens de sluitingsperiode is mogelijk, alleen zullen reserveringen uit de collectie van de Hoofdbibliotheek pas later beschikbaar komen. Reserveren uit de collecties van de wijkbibliotheken is wél direct mogelijk. Geef bij uw reservering aan of je de gereserveerde materialen wilt ophalen in wijkbibliotheek Rokkeveen of Oosterheem!
  • Wil je tijdens de sluitingsperiode toch geleende materialen inleveren, dan kan dat tijdens openingstijden in de wijkbibliotheken, en buiten openingstijden via de boekenbussen.

Kijk voor de adressen en openingstijden van de wijkbibliotheken op de betreffende pagina!

Inloopspreekuren Taalhuis tijdelijk in Oosterheem

logo taalhuis

Tijdens de sluiting van de Hoofdbibliotheek vinden de inloopspreekuren van het Taalhuis plaats in Oosterheem. Iedereen die moeite heeft met het lezen, schrijven of spreken van de Nederlandse taal kan terecht in het Taalhuis op de volgende momenten:

• Woensdag 3, 10 en 17 januari: van 14.00 tot 16.00 uur
  • Vrijdag 5 en 12 januari: van 14.00 tot 16.00 uur
  • Zaterdag 6 en 13 januari: van 13.00 tot 14.30 uur

Wijkbibliotheek Oosterheem is te vinden op het Oosterheemplein 132, klik hier voor de openingstijden!