Korte cursussen volgen via de Volksuniversiteit

De Volksuniversiteit is sinds begin 2017 onderdeel van de Bibliotheek. Als onafhankelijke partij biedt de Volksuniversiteit volwassenen van alle leeftijden de mogelijkheid tot verdere vorming, ontwikkeling of scholing op het terrein van taal, cultuur, kunst, wetenschap en vrije tijd. Het aanbod bestaat uit kortlopende cursussen zonder verplichting van deelname aan examens. Het leren met plezier staat voorop! De cursussen zijn niet gericht op het behalen van een diploma, maar op het behalen van een resultaat.

Cursusaanbod


Chinese filosofie

"Als spiegel voor het moderne, westerse denken is geen enkele buiten-Europese denktraditie zo geschikt als de Chinese." Maak kennis met de Chinese denkwijzen tijdens de cursus Chinese filosofie. De cursus start op 1 december in de Hoofdbibliotheek en duurt 8 lessen. Meer informatie en aanmelden.

(Gratis) cursus Beter Nederlands lezen en schrijven
Deze cursus is bedoeld voor mensen die moeite hebben met de Nederlandse grammatica en spelling. Deelnemers kunnen instromen vanaf niveau 1F. Het doel is lezen en schrijven tot niveau 2F. Het niveau 2F is ongeveer het eindniveau Nederlands van het vmbo en beroepsopleiding mbo 1,2 en 3. Met dit niveau kan je instromen in een opleiding op het mbo.

De cursus vindt elke woensdag plaats van 19.30 uur in de Compositie, C. Frankrode 64 te Zoetermeer. Deelname aan de cursus is gratis. Aanmelden kan door te mailen naar volksuniversiteit@bibliotheek-zoetermeer.nl of te bellen naar 079-3439344.  

Hoe ondersteun ik mijn kind op de basisschool
Breng je kind niet naar de overkant, maar leer het oversteken!Je kinderen brengen een groot deel van de dag door op school, maar wat ze daar precies doen is soms lastig te achterhalen. Het onderwijs is flink veranderd sinds je zelf op school zat. De taal- en leeslessen kunnen anders zijn dan je gewend bent. Soms kan het lastig zijn om je zoon of dochter goed te begeleiden. De cursus start op 15 februari 2018 en duurt 3 lessen.  Meer informatie en aanmelden.

Binnenkort starten er nog meer nieuwe cursussen. Bekijk het hele aanbod op www.volksuniversiteit-zoetermeer.nl.

Openingstijden balie

De balie van de Volksuniversiteit bevindt zich op de 3e verdieping van de Hoofdbibliotheek op de Duitslandlaan. Op maandag van 13.00 tot 16.00 uur en op dinsdag en donderdag van 11.00 tot 16.00 uur zijn er medewerkers van de Volksuniversiteit aanwezig om uw vragen te beantwoorden. In de schoolvakanties gelden afwijkende openingstijden en is de balie beperkt bezet.