Korte cursussen volgen via de Volksuniversiteit

De Volksuniversiteit is sinds begin 2017 onderdeel van de Bibliotheek. Als onafhankelijke partij biedt de Volksuniversiteit volwassenen van alle leeftijden de mogelijkheid tot verdere vorming, ontwikkeling of scholing op het terrein van taal, cultuur, kunst, wetenschap en vrije tijd. Het aanbod bestaat uit kortlopende cursussen zonder verplichting van deelname aan examens. Het leren met plezier staat voorop! De cursussen zijn niet gericht op het behalen van een diploma, maar op het behalen van een resultaat.

Meer weten over taalcursussen?

Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans en Pools... bij de Volksuniversiteit kun je vele talen leren. Geïnteresseerd? Op zaterdag 26 augustus van 10.00 uur tot 12.00 uur en op vrijdag 1 september van 19.00 uur tot 21.00 uur zijn onze taaldocenten aanwezig bij de Volksuniversiteit. Je kunt bij hen terecht met al je vragen over de cursussen en het niveau.

Zaterdagochtend kun je terecht op de 5e etage en op vrijdag 1 september op de 3e etage in de Hoofdbibliotheek aan de Duitslandlaan 440. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Cursusaanbod

Orakels

In het najaar worden de volgende cursussen aangeboden:

Creatief schrijven

Zoek je een inspirerende schrijfcursus? Schrijfdocent Jacqueline van Zwieteren begeleidt aankomende schrijvers bij het vinden van een eigen schrijfstijl. De cursus start op maandagavond 4 september en bestaat uit 6 lessen van 2,5 uur. De cursus kost €149,00. Meer informatie en aanmelden!

Cursus Budgetteren: hoe haal ik meer uit mijn geld?

Houd jij ook vaak aan het einde van je geld een stukje maand over? In de cursus budgetteren gaan de deelnemers onder begeleiding van een docente aan de slag om goed op een rij te zetten hoeveel geld er binnenkomt en hoeveel geld er uit gaat. Zo wordt er inzichtelijk gemaakt waar op bespaard kan worden. Ook worden er ervaringen gedeeld en krijgen de deelnemers tips hoe je leuke activiteiten kan ondernemen die geen of weinig geld kosten. De cursus vindt plaats in de Hoofdbibliotheek en start op donderdag 5 oktober om 20.00 uur. De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten. Het cursusgeld bedraagt €17,50. Betalen met ZoetermeerPas cheque 3, 4, 5 of 6 is mogelijk. Meer informatie en aanmelden!

Orakels

In de toekomst kijken: dat willen veel mensen. In de oudheid vroeg men de goden om raad. Zij antwoordden met orakels. Archeoloog Diana de Wild vertelt in twee lezingen over de heiligdommen waar in de oudheid orakels gegeven werden. Het beroemdste is het orakel van Delfi.  De lezingen vinden plaats vrijdagochtend 6 oktober en 13 oktober en kosten samen €25,00. Meer informatie en aanmelden!

Openingstijden balie

De balie van de Volksuniversiteit bevindt zich op de 3e verdieping van de Hoofdbibliotheek op de Duitslandlaan. Op maandag van 13.00 tot 16.00 uur en op dinsdag en donderdag van 11.00 tot 16.00 uur zijn er medewerkers van de Volksuniversiteit aanwezig om uw vragen te beantwoorden. In de schoolvakanties gelden afwijkende openingstijden en is de balie beperkt bezet.