Korte cursussen volgen via de Volksuniversiteit

De Volksuniversiteit is sinds begin 2017 onderdeel van de Bibliotheek. Als onafhankelijke partij biedt de Volksuniversiteit volwassenen van alle leeftijden de mogelijkheid tot verdere vorming, ontwikkeling of scholing op het terrein van taal, cultuur, kunst, wetenschap en vrije tijd. Het aanbod bestaat uit kortlopende cursussen zonder verplichting van deelname aan examens. Het leren met plezier staat voorop! De cursussen zijn niet gericht op het behalen van een diploma, maar op het behalen van een resultaat.

Cursusaanbod

Mindfulness

Mindfulness helpt je om met aandacht het huidige moment te ervaren. Monique Peperkamp vertelt je er alles over tijdens deze cursus en leert je om te mediteren. De cursus start op woensdagochtend 23 mei en bestaat uit 5 bijeenkomsten, kosten € 135,-.

Workshop Visueel communiceren

Communiceren met beelden werkt beter dan met woorden? 90% van ons brein is gericht op visuele aspecten. Je neemt visuele aspecten namelijk veel sneller op. Je leert in deze workshop onder andere het visuele ABC en de basistechnieken van visueel communiceren. De workshop vindt plaats op vrijdagochtend 25 mei en kost € 32,50-.

Wiskunde en Kunst
Chinese filosofieLisa Wesseling, docent Wiskunde, maar daarnaast ook kunstenares verwerkt haar wiskundige kennis in schilderijen en tekeningen. In 5 lessen vertelt ze hoe zij wiskunde gebruikt en leer je hoe je dit zelf kan toepassen. Van perspectief tot Pythagoras, via de gulden snede. De cursus start op dinsdag 22 mei en bestaat uit 5 bijeenkomsten, kosten € 79,-.

Lever je ZoetermeerPascheques in!
Met de voordeelcheques 3, 4, 5 en 6 van de ZoetermeerPas kan je korting op cursussen ontvangen

Meer informatie en inschrijven op www.volksuniversiteit-zoetermeer.nl.

Openingstijden balie

De balie van de Volksuniversiteit bevindt zich op de 3e verdieping van de Hoofdbibliotheek op de Duitslandlaan. Op maandag van 13.00 tot 16.00 uur en op dinsdag en donderdag van 11.00 tot 16.00 uur zijn er medewerkers van de Volksuniversiteit aanwezig om uw vragen te beantwoorden. In de schoolvakanties gelden afwijkende openingstijden en is de balie beperkt bezet.