Korte cursussen volgen via de Volksuniversiteit

De Volksuniversiteit is sinds begin 2017 onderdeel van de Bibliotheek. Als onafhankelijke partij biedt de Volksuniversiteit volwassenen van alle leeftijden de mogelijkheid tot verdere vorming, ontwikkeling of scholing op het terrein van taal, cultuur, kunst, wetenschap en vrije tijd. Het aanbod bestaat uit kortlopende cursussen zonder verplichting van deelname aan examens. Het leren met plezier staat voorop! De cursussen zijn niet gericht op het behalen van een diploma, maar op het behalen van een resultaat.

Cursusaanbod

Op dit moment worden de volgende cursussen aangeboden:

Cursus Mindfulness

Heb je het gevoel dat je niet kan ontspannen? Komt je hoofd niet tot rust na een lange dag werken/zorgen voor anderen? Mindfulness werkt rustgevend, verhelderend, verruimt de geest en brengt structuur. De cursus start maandagavond 10 april en bestaat uit 5 lessen van 2 uur en kost €135,00. Meer informatie en Aanmelden

Cursus Budgetteren

Leer in deze curus hoe je beter met je geld kan omgaan.  In de cursus worden niet alleen tips gegeven hoe je geld kan besparen, maar ook hoe
je je leven leuk kan inrichten met weinig geld en dat je je absoluut niet hoeft te schamen als je weining te besteden hebt. De lessen vinden plaats op donderdag 11 mei, 1, 8, 15 en 22 juni en 13 juli. De kosten bedragen €17,50 (betalen met Zoetermeerpasbon nummer 3,4,5 of 6 is mogelijk). Meer informatie en aanmelden!

Cursus Foutloos Nederlands Schrijven

Eind maart is de cursus Foutloos schrijven gestart. Deze cursus is bedoeld voor mensen die het lastig vinden om een goede email of brief te schrijven en daarbij wat hulp kunnen gebruiken. Instromen is nog mogelijk. Meer informatie en aanmelden!

Cursus Spaans op reis

Op vakantie naar Spanje? Doe mee aan deze cursus Spaans op overlevingsniveau voor vakantiegangers. De cursus start op vrijdagochtend 21 april en bestaat uit 10 lessen. De kosten bedragen €137,50. Meer informatie en aanmelden!  

Openingstijden balie

De balie van de Volksuniversiteit bevindt zich op de 3e verdieping van de Hoofdbibliotheek op de Duitslandlaan. Op maandag van 13.00 - 14.30 en op dinsdag, donderdag en vrijdag van 11.00 - 14.30 uur zijn er medewerkers van de Volksuniversiteit aanwezig om uw vragen te beantwoorden. In de schoolvakanties gelden afwijkende openingstijden en is de balie beperkt bezet.