Korte cursussen volgen via de Volksuniversiteit

De Volksuniversiteit is sinds begin 2017 onderdeel van de Bibliotheek. Als onafhankelijke partij biedt de Volksuniversiteit volwassenen van alle leeftijden de mogelijkheid tot verdere vorming, ontwikkeling of scholing op het terrein van taal, cultuur, kunst, wetenschap en vrije tijd. Het aanbod bestaat uit kortlopende cursussen zonder verplichting van deelname aan examens. Het leren met plezier staat voorop! De cursussen zijn niet gericht op het behalen van een diploma, maar op het behalen van een resultaat.

Cursusaanbod

Veel nieuwe cursussen. Schrijf je snel in!

Spaans voor kinderen
Dit najaar bieden we voor het eerst een cursus Spaans aan speciaal voor kinderen uit groep 7 en 8. De cursus is geschikt voor kinderen die naast school graag wat extra willen leren en wordt op dinsdagmiddag gegeven in de Hoofdbibliotheek. Ouders zijn ook welkom.
De cursus bestaat uit 10 lessen en kost € 100,- (kosten van boeken niet inbegrepen). Meer informatie en aanmelden!

Breng je kind niet naar de overkant, maar leer het oversteken!
Helemaal nieuw op programma is de cursus "Hoe ondersteun ik mijn kind op de basisschool?" In deze cursus krijg je tips over hoe je je kind kan begeleiden op school.
De cursus start op donderdag 28 september en kost € 46,-. Meer informatie en aanmelden!

Wereldfilosofie
Voor mensen die graag meer uit het leven willen halen en graag nadenken over grote levensvragen bieden we een cyclus filosofiecursussen aan onder de noemer "Wereldfilosofie". We beginnen met Westerse filosofie in september. Er is zowel een cursus in de avond als overdag.
De cursus Westerse filosofie bestaat uit 8 bijeenkomsten en kost €178,-. Meer informatie en aanmelden!

Cursus Budgetteren
Deze cursus is bedoeld voor mensen die moeilijk rond kunnen komen. De docent gaat samen met deelnemers aan de slag om goed op een rijtje te zetten hoeveel geld er binnenkomt en hoeveel geld er uit gaat. De cursus start op donderdag 5 oktober om 20.00 uur.
De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten en is gratis. Meer informatie en aanmelden!

Neuro Linguïstisch Programmeren
Leer effectiever en succesvoller communiceren dankzij de technieken van NLP.
De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten en start op 3 oktober en kost € 149,-. Meer informatie en aanmelden!

Openingstijden balie

De balie van de Volksuniversiteit bevindt zich op de 3e verdieping van de Hoofdbibliotheek op de Duitslandlaan. Op maandag van 13.00 tot 16.00 uur en op dinsdag en donderdag van 11.00 tot 16.00 uur zijn er medewerkers van de Volksuniversiteit aanwezig om uw vragen te beantwoorden. In de schoolvakanties gelden afwijkende openingstijden en is de balie beperkt bezet.