Onze consulenten

Jeugd 6-12 jaar

Irma de Bruin - de Witte

Hallo, Ik ben Irma de Bruin – de Witte
en ik ben leesconsulent bij Bibliotheek Zoetermeer. Op dit moment ben ik leesconsulent voor Koninklijke Kentalis. Koninklijk Kentalis ondersteunt kinderen die slechthorend, doof of doofblind zijn of een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of communicatief meervoudige beperking hebben. Ik geniet van de reacties van de kinderen en de samenwerking met het team.  

 

Marie-Louise Jonker

Ik ben Marie-Louise Jonker. Al 4 jaar lang met veel plezier de leesconsulent voor ‘mijn’scholen: de Buytenkans, de Jacobsvlinder, het Noordeinde, het Palet, de Tjalk, en de Touwladder. Door mijn werk ben ik veel jeugdboeken gaan lezen en ik heb zo al heel wat prachtige boeken ontdekt. 

Jeroen Ernst

Als leesconsulent fiets ik kriskras door Zoetermeer om de schoolbibliotheken te ondersteunen en ook vooral om boeken te promoten bij leerlingen. Jammer genoeg waren er in mijn tijd op de basisschool niet zulke leuke informatieboeken als die uit de serie 'De griezelige geschiedenis van ziek en gezond' (in de bibliotheek vind je ze bij de J-boeken). Interessante weetjes én grappige tekeningen.

Pauline Delfos

Wat is een Leesconsulent? In mijn geval, iemand die helemaal gek is op boeken en die alles leest. Ja, dus ook de achterkant van een pak hagelslag of een pot pindakaas… Er zijn gelukkig heel veel boeken, dus voorlopig ben ik nog niet uitgelezen. Ik lees prentenboeken (ook al ben ik geen kleuter meer en ja, dat kan gewoon), informatieboeken (tegenwoordig zijn die superleuk) en ik houd van fantasie, maar ook van realistische boeken.