Arabische taal en cultuur

Een introductiecursus Arabisch. Een prachtig schrift, neus- en keelklanken en een heel andere grammatica dan Indo-Europese talen: Arabisch leren is best een leuke uitdaging! In deze cursus voor beginners leer je de basis van Arabische talen en -culturen kennen. In de lessen wordt oefenen van het alfabet, spreken en luisteren opgeleukt met voorbeelden uit het dagelijks leven; muziek, literatuur en al het moois dat het Arabisch cultuurgebied te bieden heeft.

De taal is namelijk niet los te zien van de cultuur. Ook zal je de diversiteit leren kennen, want  de Arabische cultuur en -taal is wijdverspreid, van het Arabisch Schiereiland naar de Levant en Noord-Afrika. Ook in landen in met name Azië zijn invloeden van de Arabische taal- en cultuur merkbaar. Door de tijden heen zijn er veel interessante ontwikkelingen geweest en is er veel contact geweest, ook met ons als buren (Europa). 

Annet Breure heeft Arabisch gestudeerd in Leiden, Rabat en Amsterdam en studeerde af (2014) op beeldvorming over minderheden in Irak. Zes jaar lang leidde zij de leeskring Arabische literatuur in Den Haag. 

Cursusdag en tijd

Elke dinsdagavond van 19.00 - 20:15  uur vanaf 5 oktober

5, 12 en 26 oktober
2, 16 en 23 november


Kenmerken

Docent Annet Breure
Locatie Beroepscollege Zoetermeer, Van Doornenplantsoen 1 Zoetermeer
Aantal lessen 6
Inschrijfperiode Juli-oktober 2021
Leskosten € 99
Soort Cursus
Categorie Introductie Arabische taal en cultuur