Kunst & Cultuur

Cursussen & workshops

Cursus: het kleurrijke Napels en het fascinerende Pompeii

In twee bijeenkomsten ontdek je aan de hand van prachtig beeldmateriaal de boeiende kunst- en cultuurgeschiedenis van deze twee Italiaanse hotspots.

Cursus: VOC als Nederlandse wereldmacht

Hoe kon het dat een klein land als de Republiek Nederland zoveel macht kreeg in het Verre Oosten? En merkte de gewone Nederlander ook iets van de nieuw vergaarde rijkdom? In deze cursus leer je vanalles over de VOC.

Cultuurlezing ‘Golden Boy – Gustav Klimt’

Het Van Gogh Museum organiseert een overzichtstentoonstelling over Klimt, waarbij de invloeden van de internationale avantgarde-kunst op zijn oeuvre inzichtelijk worden gemaakt. In deze lezing leer je meer over het werk van Klimt.

Lezing Maand van de Geschiedenis: Wat een ramp!

In het kader van de Maand van de Geschiedenis neemt Eric Klarenbeek je tijdens deze lezing mee in hoe wij als mensen met rampen omgaan.

Cultuurlezing 'Manhattan Masters'

Het Mauritshuis viert dit jaar haar 200-jarig bestaan: een van de haar festiviteiten is de bijzondere tentoonstelling met werken uit The Frick Collection uit New York.

Duitsland, buur of broer? De geschiedenis van Duistland

Van de Germanen tot de bewoners van de kastelen en landhuizen tot de wereldoorlogen en de val van de muur. Ga mee terug in de tijd in deze cursus!