Lezing: Johannes Vermeer

In het voorjaar presenteert het Rijksmuseum voor het eerst in zijn geschiedenis een overzichtsexpositie van de 17de-eeuwse schilder Johannes Vermeer. Tijdens deze lezing vertelt onze docent Hoo-Man Chan je alles over Vermeers werk.

Met bruiklenen vanuit de hele wereld wordt deze nieuwe expositie in het Rijksmuseum de grootste Vermeer-tentoonstelling-ooit. Het Amsterdamse museum heeft zelf 4 meesterlijke stukken van de Delftse schilder, waaronder het internationaal geliefde "Melkmeisje" en "Het straatje".

Andere topstukken van Vermeer op de expositie zijn "Meisje met de parel", "De geograaf", "Schrijvende vrouw met dienstmaagd", en "Vrouw met de weegschaal". Eveneens bijzonder is dat er werken worden getoond die nooit eerder voor het publiek in Nederland te zien waren: het nog maar zeer recentelijk gerestaureerde "Brieflezende vrouw aan een open raam" van de Gemäldegalerie Alte Meister van Dresden is daar een voorbeeld van die voor de expositie-bezoeker niet gemist mag worden.

Met ongeveer 35 schilderijen kan gezegd worden dat Vermeer een klein oeuvre heeft nagelaten. Vanwege de zeldzaamheid, worden Vermeers werken bij uitzondering uitgeleend. Vanwege de verfijnde schilderkunst van zijn werken, is een tentoonstelling ervan een verrukking voor het oog en het hart.

Tijdens deze lezing neemt de docent je mee in de wereld van Vermeer. 

 

Deelnemen?

Deze lezing wordt op zondag 26 februari van 11:00 tot 12:00 in het Forum gegeven. Voor leden kost deelname € 10,50, niet-leden betalen € 13,- per persoon. Meld je aan via onderstaande knop!

Aanmelden