Lezing De Mexicaanse identiteit (Mexicanidad) van Frida Kahlo & Diego Rivera

Dit jaar is een echt Frida Kahlo-jaar. In het Cobra Museum is t/m 3 oktober de tentoonstelling ‘Frida & Diego Rivera A Love Revolution’ te zien. En in het Drents Museum zal vanaf 8 oktober de bijzondere tentoonstelling 'Viva la Frida' te zien zijn met Frida's kunstwerken en persoonlijke attributen. Haar oeuvre bestaat uit ruim honderdveertig olieverfschilderijen, waaronder 55 zelfportretten, die vooral haar innerlijk en Mexicaanse afkomst verbeelden.

In het werk van Frida Kahlo en Diego Rivera is de Mexicaanse identiteit (Mexicanidad) duidelijk zichtbaar. Deze politieke en culturele stroming in post-revolutionair Mexico manifesteerde zich in vijf levensaspecten, die uitgebreid aan de orde komen. Je begrijpt het werk beter als je de Mexicanidad erin herkent. Lezing met literatuurlijst en digitale boekentafel.

Yvonne van der Bijl is fotografe, beeldend kunstenaar en publiciste en geeft lezingen met beelden over haar passies. Frida Kahlo maakt deel uit van een serie over Vier Sterke Vrouwen.

Bekijk ook de andere 4 lezingen over Frida Kahlo.

Cursusdag- en tijd

Donderdagavond 18 november online via Zoom van 19.30 - 21.00 uur.


Kenmerken

Docent Yvonne van der Bijl
Locatie 18 november online
Aantal lessen 1
Inschrijfperiode Juli t/m november 2021
Leskosten € 16,50
Soort Lezing
Categorie Kunst & Cultuur
Lesmateriaal nvt