Lezing Frida Kahlo, schilderen om te overleven

Dit jaar is een echt Frida Kahlo-jaar. In het Cobra Museum is t/m 3 oktober de tentoonstelling ‘Frida & Diego Rivera A Love Revolution’ te zien. En in het Drents Museum zal vanaf 8 oktober de bijzondere tentoonstelling 'Viva la Frida' te zien zijn met Frida's kunstwerken en persoonlijke attributen. Haar oeuvre bestaat uit ruim honderdveertig olieverfschilderijen, waaronder 55 zelfportretten, die vooral haar innerlijk en Mexicaanse afkomst verbeelden.

In Frida’s leven (1907 – 1954) vonden, zoals ze zelf zei, twee ongelukken plaats: een ernstig busongeluk waardoor ze levenslang pijn had en geen kinderen kon krijgen, en haar ontmoeting met haar levensgezel, de destijds beroemde kunstenaar Diego Rivera. In deze lezing volgen we Frida’s levensloop, ideeën en opvattingen via haar schilderijen en foto’s van haar en haar omgeving. Lezing met literatuurlijst en boekentafel.

Yvonne van der Bijl is fotografe, beeldend kunstenaar en publiciste en geeft lezingen met beelden over haar passies. Frida Kahlo maakt deel uit van een serie over Vier Sterke Vrouwen.

Bekijk ook de andere 4 lezingen over Frida Kahlo.

Cursusdag- en tijd

Donderdagmiddag 28 oktober om 14.30 - 16.00 uur in het Forum.

Docent Yvonne van der Bijl
Locatie 28 oktober in het Forum