Klantenonderzoek

Gepubliceerd op: 5 februari 2019 09:26

In samenwerking met de branche organisatie Probiblio en Koos Service Design is Bibliotheek Zoetermeer een project gestart om de klantervaring van onze bibliotheek in kaart te brengen. Voor dit onderzoek worden deze week klanten uit ons klantenbestand benaderd.

Met een aantal diepte-interviews met onze klantgroep worden waardevolle inzichten opgehaald. Deze worden vervolgens vertaald in een visuele klantreis of customer journey.  Voor dit project gaan de organisatie Koos Service Design deze week klanten uit ons bestand benaderen of zij in ruil voor een vergoeding geïnteresseerd zijn in deelname aan diepte-interviews, die door Koos Service Design worden afgenomen in de bibliotheek op 12 en 15 februari as. Aan het eind van het project worden de resultaten met de Bibliotheek Zoetermeer gedeeld door middel van een creatieve sessie. We gaan hierin nadenken over hoe we de inzichten kunnen vertalen in verbeteringen aan de bibliotheek.