Belastingservicepunt in Bibliotheek

Gepubliceerd op: 22 februari 2019 12:06

Wees geen dief van je eigen portemonnee. Hulp bij digitale belastingaangifte en aanvragen van toeslagen. Veel Nederlanders lopen geld mis, omdat ze geen toeslagen aanvragen, waar ze wel recht op hebben of laten geld bij de belastingaangifte liggen. Vanaf nu kun je dit voorkomen! Vanaf 5 maart as. kun je bij het Belastingservicepunt in Bibliotheek Zoetermeer terecht voor al je vragen over je belastingaangifte of je kunt samen met een vrijwilliger je aangifte invullen.

Gratis hulp
De blauwe envelop verdwijnt, de belastingaangifte en zorgtoeslagen blijven. Nu en in de toekomst kun je je belastingzaken digitaal invullen bij Bibliotheek Zoetermeer. Makkelijker kunnen we het niet maken... wel leuker! De bibliotheek is een geweldige samenwerking aangegaan met de belastingdienst. Heb je een werkende DigiD? En alle gegevens bij de hand die nodig zijn voor de aangifte? Dan kun je vanaf 5 maart 2019 bij het belastingservicepunt van de bibliotheek terecht. Vul samen met een vrijwilliger, getraind door de Formulieren Brigade, jouw belastingaangifte of aanvraag voor toeslag in. Voor complexe belastingvragen vragen, zullen wij gericht doorverwijzen.

Zelfstandig aangifte doen
Wie zelf aangifte wil doen, kan hiervoor gebruik maken van de gratis faciliteiten (inclusief printen) die de bibliotheek biedt. Tijdens de openingstijden van 8 tot 20.00 uur staan 8 computers tot jouw beschikking. Bibliotheekmedewerkers kunnen algemene hulp verlenen bij problemen, bijvoorbeeld als de computer niet goed werkt. Voor specifieke hulp bij de aangifte verwijzen zij door naar de spreekuren van het belastingservicepunt.

Openingstijden
De belastingservicebalie is iedere dinsdag van 13.00 tot 16.00 uur open en iedere laatste donderdagavond van de maand van 18.30 tot 20.00 uur. Het is niet nodig om een afspraak te maken.