Zoetermeer: geen winnaar, wel een van de vijf beste bibliotheken

Gepubliceerd op: 3 november 2020 09:16

Het is officieel: LocHal Tilburg heeft op 3 november de jaarlijkse verkiezing voor Beste Bibliotheek van Nederland gewonnen. Bibliotheek Forum Zoetermeer was een van de vijf genomineerden voor de prijs. Naast Zoetermeer waren stevige concurrenten onder andere Forum Groningen en Huis van Eemnes.

De uitslag is bepaald door een combinatie van publieksstemmen en de deskundige jury.Hoewel Bibliotheek Forum Zoetermeer ondanks de enthousiaste publieksstemmen uit Zoetermeer niet won, is ze blij met de nominatie.

Die heeft de bieb te danken aan de zeer vernieuwende manier waarop ze de bibliotheekfuncties neerzet, die niet alleen over boeken gaan, maar ook over onder andere ontmoeting, debat en educatie. Door de samenwerking met liefst 45 lokale organisaties zijn er in het Forum allerlei aansprekende activiteiten, hulp, advies en ondersteuning, cursussen en nog veel meer. Een bijzonder concept waar de bibliotheek nog vóór de opening van het Forum in 2018 vijf jaar lang aan had gewerkt.

Voor Bibliotheek Zoetermeer is belangrijk dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Zo kijkt ze naar maatschappelijke ontwikkelingen en streeft ernaar voor iedereen een verwelkomende plek zijn waar alle Zoetermeerders zich thuis kunnen voelen. De jaarlijkse verkiezing voor Beste Bibliotheek van Nederland is een initiatief van Bibliotheekblad en wordt gesponsord door NBD Biblion.

De bibliotheek bedankt alle stemmers van ganser harte en feliciteert de winnaar, LocHal Tilburg. Met de eigen eervolle nominatie op zak wil Bibliotheek Forum Zoetermeer de handen op elkaar krijgen om samen met fondsen, organisaties, bedrijven, de gemeente en zeker ook de inwoners zelf nóg meer moois voor de Zoetermeerders neer te kunnen zetten.