De Bibliotheek maakt je rijker!

Gepubliceerd op: 24 oktober 2016 19:13

Maandag 24 oktober is de landelijke reclamecampagne voor de Bibliotheek van start. In heel Nederland wordt op grote schaal promotie gemaakt voor de Bibliotheek als plek waar elke Nederlander terecht kan om te werken aan zijn persoonlijke ontwikkeling. De campagne is een initiatief van de Vereniging voor Openbare Bibliotheken en wordt lokaal ondersteund door Bibliotheek Zoetermeer. Het motto van de campagne is: de Bibliotheek maakt je rijker.

Meer dan boeken lenen!

De campagne is erop gericht om mensen te laten zien dat de Bibliotheek zoveel meer biedt dan alleen het uitlenen van boeken. Wat niet iedereen weet, is dat er in de Bibliotheek een zeer groot aanbod is van cursussen, trainingen, bijeenkomsten en leuke activiteiten. Wil je met een tablet of e-reader leren omgaan, Nederlands leren spreken en schrijven, of juist een andere taal? Digitale creaties tot leven brengen met een 3D-printer, leestips voor je kind of heb je opvoedkundige vragen? Het kan allemaal in de Bibliotheek van nu.  

Enthousiaste collega's

Joke Mos, directeur van Bibliotheek Zoetermeer, is enthousiast over de campagne. “Als Bibliotheek bieden wij met veel enthousiaste collega’s al lang een scala aan activiteiten. Naast de uitgebreide collectie boeken en andere materialen bieden wij de inwoners van Zoetermeer een fijne plek om zich te ontspannen, en om zichzelf te ontwikkelen. Wat u ook zoekt, het is te vinden in de bieb! Er is veel te doen, voor iedereen. We hopen dat de campagne bijdraagt aan een positief imago, want de Bibliotheek maakt je rijker!”  

Plek voor iedereen

Bibliotheken zijn van oudsher laagdrempelige publieke organisaties, vaak in het centrum van een stad of dorp. Het doel is om iedereen volwaardig en zelfstandig aan de samenleving te laten deelnemen. Daarnaast wil de Bibliotheek een plek bieden voor iedereen die wil ontspannen  en die een moment van rust zoekt om informatie in wat voor vorm dan ook tot zich te nemen. Lezen en leren, informeren en beleven vormen daarbij de kernbegrippen.