Bibliotheek zoekt leeskringbegeleiders

Gepubliceerd op: 28 oktober 2014 18:14

De bibliotheek zoekt nieuwe vrijwilligers die leeskringbegeleider willen worden. Momenteel zijn er al dertien leeskringen aangesloten bij de bibliotheek maar de vraag naar leeskringen groeit. Daarom starten we dit najaar een wervingscampagne waarbij we op zoek gaan naar zowel nieuwe leden als begeleiders.

Voorlichting op maandag 15 december

Mensen die interesse hebben in deze vrijwilligersfunctie kunnen zich opgeven voor een voorlichtingsavond op maandag 15 december in de Hoofdbibliotheek. We vertellen meer over wat de bibliotheek precies vraagt van vrijwilligers maar ook over de voordelen die worden geboden aan vrijwilligers. Daarnaast geven we informatie over de procedure en is er gelegenheid vragen te stellen. Na deze avond kunnen mensen die serieus interesse hebben een inschrijfformulier invullen waarin we vragen stellen over werkervaring, opleiding, vaardigheden, interesses en beschikbaarheid. Op basis daarvan selecteren we een aantal mensen voor de training in februari die zal bestaan uit drie dagdelen en een meeloopstage. In mei 2015 hopen we van start te kunnen gaan met de nieuwe leeskringen.

Aanmelden

Hebt u interesse in deze uitdagende vrijwilligersfunctie? Meldt u dan aan voor de voorlichtingsavond op maandag 15 december door een mailtje te sturen naar ellij.wanrooij@bibliotheek-zoetermeer.nl. Na aanmelding ontvangt u een uitnodiging met details over tijd en locatie.