Bescherm je bibliotheekaccount met een beveiligd wachtwoord!

Gepubliceerd op: 14 maart 2018 16:22

Tot voor kort ontving je als lid van de Bibliotheek een (eenmalig bruikbare) pincode om je bibliotheekaccount Mijn Menu te activeren, waarna je direct een nieuw wachtwoord moest aanmaken. Als je je tijdelijke pincode nog niet hebt veranderd in een wachtwoord, wordt de toegang tot Mijn Menu per donderdag 15 maart a.s. geblokkeerd. Je kunt dan via de optie 'Wachtwoord vergeten' een nieuwe toegang krijgen. Dit kan alleen als je e-mailadres bekend is bij de Bibliotheek.

Waar moet het wachtwoord aan voldoen?

Het nieuwe wachtwoord moet bestaan uit 6 of meer tekens. Er moeten hoofdletters, kleine letters, cijfers of andere tekens (behalve een # of een &) worden gebruikt, aan elkaar geschreven.

5 tips voor een veilig wachtwoord

1. Een wachtzin is makkelijker te onthouden en moeilijker te raden dan een wachtwoord (bijvoorbeeld “Ik<3vanHonden”)
  2. Gebruik een combinatie van kleine letters, hoofdletters en speciale tekens.
  3. Vervang je wachtwoord minimaal 1x per jaar.
  4. Gebruik niet overal hetzelfde wachtwoord, maar probeer deze aan te passen voor de website/service waarvoor je inlogt (bijvoorbeeld “Ik<3honden@Bieb”)
  5. Het is niet verstandig om je wachtwoord in de browser op te slaan.