Gratis online Bieb-Hulp voor thuisleren

Gepubliceerd op: 22 april 2020 08:00

De scholen zijn nu al een aantal weken gesloten. Met vallen en opstaan ondersteunen ouders hun kinderen met het schoolwerk. Meestal gaat dit goed, maar soms ook wat minder. De Bibliotheek Zoetermeer wil ouders hierbij graag ondersteunen. Grammatica, rekenen, spellen en lezen. Kan jouw kind wat extra ondersteuning gebruiken? De bibliotheek start vanaf de meivakantie speciaal met de gratis online Bieb-Hulp.

Bij de bibliotheek zijn ervaren leesconsulenten, maar ook docenten in dienst. Naast de directe ondersteuning aan de scholen, heeft de bibliotheek onderzocht hoe zij online hulp kan bieden bij het thuisleren, waarbij de privacy gewaarborgd blijft. De bibliotheek richt zich daarbij op de drie belangrijkste vakken lezen, taal en rekenen. Je kunt je kind opgeven via de online Bieb-Hulp voor een leesclub waar leesplezier voorop staat! Een kind dat plezier in lezen heeft gaat dat vaker doen en wordt er vanzelf beter in. Een leesconsulent leest voor en er wordt samen gelezen. Na iedere sessie (30 minuten) lezen de kinderen thuis (een gedeelte) verder en krijgen ze af en toe een leuke verwerkingsopdracht mee. Bij een volgende bijeenkomst wordt er met elkaar over de inhoud van het boek gesproken.

Ook kun je via de online Bieb-Hulp gerichte hulp en uitleg aanvragen voor een grammatica-, spellings- of rekenprobleem. Onze docent legt geduldig de opgave uit en oefent deze samen met uw kind.

Wil je gebruik maken van deze gratis online dienst van de bibliotheek? Aanmelden voor de leesclub kan direct. De andere diensten van de Bieb-Hulp zullen vanaf 7 mei beschikbaar zijn. Via ons e-mailadres huiswerkhulp@bibliotheek-zoetermeer.nl  kun je jouw hulpvraag stellen. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met u opnemen om een online afspraak in te plannen.