Feestelijke opening BoekStart-voorleeshoek bij Kinderdagverblijf Tinker Bell

Gepubliceerd op: 5 juli 2016 20:26

Op donderdag 7 juli a.s. wordt de rode loper uitgerold bij Kinderdagverblijf Tinker Bell. Van 9.30 uur tot 10.00 uur vindt de feestelijke opening van de BoekStart in de Kinderopvang-voorleeshoek op deze locatie plaats door de wethouder van Onderwijs, Isabelle Vugs, een medewerker van Bibliotheek Zoetermeer, de directeur, de locatiemanager en voorleescoördinatoren van Kinderdagverblijf Tinker Bell.

Belangstellenden zijn van harte welkom om (met of zonder kinderen) de nieuwe voorleeshoek te komen bewonderen en te komen luisteren naar het verhaal Boer Boris gaat naar zee. Medewerkers van het kinderdagverblijf en de Bibliotheek verwelkomen u graag om alles over het nieuwste leesbevorderingsproject voor baby’s en peuters te vertellen.

De pedagogisch medewerkers van het kinderdagverblijf zijn door de Bibliotheek getraind in interactief voorlezen. Twee medewerkers zijn bovendien opgeleid tot voorleescoördinator. De (voor)leesplek is compleet ingericht, inclusief een aantrekkelijke startcollectie gericht op baby’s en peuters.

BoekStart in de Kinderopvang is een structurele samenwerking tussen de Bibliotheek en de kinderopvang, met als doel het voorlezen aan jonge kinderen te stimuleren en te professionaliseren. Met subsidie van Stichting Lezen heeft Bibliotheek Zoetermeer succesvol samengewerkt met Tinker Bell en binnen dit kinderdagverblijf een stimulerende voorleesomgeving gecreëerd. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van kinderen. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Hoe eerder kinderen met boeken en voorlezen in aanraking komen, hoe groter hun voorsprong is op school.