Doorbraak: meer recente e-booktoptitels

Gepubliceerd op: 21 november 2014 13:22

Bibliotheken beschikken over steeds meer recente e-booktoptitels, die zij aan hun leden kunnen uitlenen. Dit is het gevolg van speciale afspraken die Bibliotheken hebben gemaakt met uitgevers. Bibliotheken verwachten de collectie van 7.000 e-books nog flink te kunnen laten groeien, vooral met bestsellers en recente titels.

Een greep uit het nieuwe aanbod

Nieuwe buren van Saskia Noort. Sinds half september is de thriller Nieuwe buren ook te zien als televisieserie bij RTL4. De serie levert veel aandacht op en het boek is dan ook een veel gezochte titel bij de Bibliotheek. Tot en met 31 december is het boek ook als e-book bij de Bibliotheek beschikbaar.

In het café van de verloren jeugd van Patrick Modiano. Op 10 december wordt de Nobelprijs voor de Literatuur uitgereikt aan Patrick Modiano. Vanaf 1 december hebben de Bibliotheken maar liefst 8 titels van Modiano als e-book beschikbaar en daar komen er nog meer bij.

Laat je hersenen niet zitten van Erik Scherder. Geen moeilijke puzzels oplossen, maar gewoon bewegen. Dat is volgens hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder de beste manier om je hersenen in vorm te houden. Zijn boek Laat je hersenen niet zitten staat al vier weken in de top 10 van de CPNB-bestsellerslijst.

Labyrintrenner van James Dashner. De verfilming van het boek The Maze Runner is sinds eind september te zien in de bioscoop.

Godin, held van Gustaaf Peek. Boek van de maand oktober bij DWDD; ‘Precies, woest en elegant’ oordeelt Sofie Gielis in De Standaard der Letteren over de zinderende liefdesroman.

Samenwerking

Paulien Loerts, directeur van Singel Uitgevers, typeert het als volgt: ‘Deze samenwerking met Bibliotheken geeft ons de ruimte om te experimenteren met nieuwe business-modellen voor het uitlenen van e-books’.

‘Met deze nieuwe titels verwachten we nog meer digitale lezers te enthousiasmeren. En natuurlijk leden te werven voor de bibliotheek’, zegt Diederik van Leeuwen, directeur van Stichting Bibliotheek.nl.