5 Tips om te blijven lezen na je vakantie

Gepubliceerd op: 13 augustus 2018 10:18

Lees je ook veel meer tijdens de zomer(vakantie), maar hoe hou je die goede gewoonte ook na de vakantie vast? We geven je een aantal tips:

  1. Hou altijd een boek in de buurt, op de bank, bij je bed, in je tas of digitaal op e-reader, telefoon of tablet. Bij momenten van verveling, pauzes of wachten pak je je boek er gemakkelijk weer bij.
  2. Las ‘offline’ tijd in om te lezen en maak je leesomgeving zo aangenaam mogelijk. Weg met die telefoon, Netflix of andere afleiding, nu even niet!
  3. Zorg dat je altijd een titel hebt die je na dit boek graag wil gaan lezen, dan kun je doorlezen. Leg een ‘verlanglijstje’ aan, dit kan gemakkelijk in de Wise app.
  4. Lees meer van je favoriete schrijver of in je favoriete genre of probeer juist eens wat anders, bv. een luisterboek, dan heb je je handen vrij.
  5. Lezen is leuk, kom je niet door een boek heen of vind je het toch niks, leg het weg en begin in een nieuw boek! Je leest voor je plezier, laat het geen ‘moeten’ worden, dat is zonde van je tijd.

Bekijk de aanwinsten en leesadvies, ter inspiratie. Trouwens, tot 31 augustus kun je ook nog gebruik maken van de VakantieBiebapp!