Eerste BiebToppers in Zoetermeer

Gepubliceerd op: 31 maart 2017 15:41

Begin maart is de Bibliotheek van start gegaan met BiebToppers. De eerste BiebToppers zijn Farah en Sadaf uit groep 8 van basisschool De Jacobsvlinder. Zij zijn vijf woensdagmiddagen achter elkaar in de Bibliotheek geweest om te helpen, onder begeleiding van een bibliotheekmedewerker. De laatste week, op woensdagmiddag 5 april, geven ze een rondleiding aan hun familie, klasgenoten en vrienden. Om 14.00 uur krijgen ze een officieel BiebToppersdiploma uitgereikt door wethouder Paalvast!

Waarom BiebToppers?

Het idee BiebToppers is ontstaan vanuit de vraag van verschillende basisschoolleerlingen of ze ook eens in de Bibliotheek mochten werken. De Bibliotheek wilde iets met die vraag doen, en zo is het idee van BiebToppers tot stand gekomen. Een van de doelen is de kinderen nog meer te enthousiasmeren voor de Bibliotheek, voor nu en voor later als ze op de middelbare school zitten. Natuurlijk hopen we dat de kinderen hun enthousiasme ook delen met hun klasgenoten en op school. Daarnaast gaat de Bibliotheek met BiebToppers een panel samenstellen. De kinderen kunnen dan meedenken over leuke activiteiten in de Bibliotheek, zoals een Girls Only avond of een boekenclub.  

De eerste BiebToppers

Op basisschool De Jacobsvlinder ‘runnen’ de leerlingen van groep 7 en 8 hun Bibliotheek op school. Daarom mochten de leerlingen van deze school als eerste meedoen. In groep 8 hebben alle leerlingen die mee wilden doen een presentatie moeten geven. De klas heeft toen gestemd, Farah en Sadaf waren de winnaars! Zij zijn dus onze eerste BiebToppers.

Wat hebben de BiebToppers gedaan?

De BiebToppers hebben een eigen display op de begane grond in de Hoofdbibliotheek waar ze elke week hun leestips neerleggen: boeken waarvan zij vinden dat anderen die echt moeten lezen. Ze hebben geholpen met het uitlenen van de boeken en het controleren van nieuwe boeken. Ook hebben de BiebToppers de directeur geïnterviewd. Daarnaast hebben ze iedere week een opdracht uit hun opdrachtenboekje gemaakt.

Nieuwe BiebToppers

Na het succes van de eerste BiebToppers, gaat de Bibliotheek verder met BiebToppers. Kinderen die in groep 7 of 8 zitten en het leuk vinden om ook BiebTopper te worden, kunnen contact opnemen met Jorien Cohen Stuart van de Bibliotheek via jorien.cohenstuart@bibliotheek-zoetermeer.nl.