Februari, maand van de digitale prentenboeken

Gepubliceerd op: 1 februari 2016 23:28

Iedere maand zet de Bibliotheek een digitaal product in de spotlight. In februari staan de digitale prentenboeken centraal. Natuurlijk sluit dit aan bij de Nationale Voorleesdagen en de BPK-markt die aankomende zondag plaatsvindt.

Bereslim en Wepboek

We focussen ons op het aanbod van Bereslim en Wepboek. U kunt deze digitale prentenboeken met uw kind bekijken, zowel in de Bibliotheek als thuis op de computer. In de Bibliotheek zijn kaartjes met inlogcodes beschikbaar, maar u kunt via internet ook zelf een inlogcode aanvragen. Lees meer over de digitale prentenboeken!

Voordelen verrijkte prentenboeken

Het (voor)lezen van digitale kinderboeken stimuleert de taalontwikkeling. Dat komt door de extra vertelmiddelen waarmee ze verrijkt zijn: een luisterversie, filmpjes en animaties, muziek en achtergrondgeluid. Een overdaad aan aanklikbare hotspots kan kinderen afleiden van het verhaal. Alleen als interactieve extra’s functioneel zijn, hebben ze een positief effect. Een luisterversie is een goede 'stand-in' voor een voorlezende volwassene. Kinderen begrijpen het verhaal even goed. Ook beginnende lezers hebben baat bij een luisterversie. Als zij het verhaal gelijktijdig voorgelezen krijgen én zelf lezen, begrijpen ze het beter. De luisterversie helpt hen met name bij moeilijke woorden en zinnen. De combinatie van digitaal boek en volwassene werkt het meest optimaal. Hierdoor ontstaan extra mogelijkheden tot interactie. Kinderen krijgen immers niet alleen feedback van de volwassene, maar ook van de multimedia en interactiviteit in het boek. Lees meer op de website van Leesmonitor!