Feestelijke opening BoekStart bij Mamalief

Gepubliceerd op: 14 mei 2014 15:12

Op zaterdag 24 mei wordt de rode loper uitgerold bij Kinderdagverblijf Mamalief in Oosterheem (Willem Dreeslaan 15). Van 10.00 tot 12.00 uur wordt de feestelijke opening van BoekStart in de Kinderopvang gevierd.

Van lezen krijg je nooit genoeg!

Ouders en andere belangstellenden zijn van harte welkom om (met of zonder kinderen) langs te komen en te luisteren naar mooie verhalen of mee te doen aan een knutselactiviteit rond het prentenboek ‘Rupsje Nooitgenoeg’. Medewerkers van Mamalief en Bibliotheek Zoetermeer verwelkomen u graag om alles over het nieuwe leesbevorderingsproject voor baby’s en peuters te vertellen. Kinderboekenwinkel Silvester is aanwezig met een kraampje vol mooie kinderboeken en aanverwante artikelen.

De bibliotheek heeft medewerkers van Mamalief getraind in interactief voorlezen. Eén van de pedagogisch medewerkers is bovendien opgeleid tot voorleescoach. In een voorleesplan is het voorleesbeleid voor Mamalief vastgelegd. Vervolgens zijn prachtige (voor)leesplekken ingericht in de verschillende groepen van dit kinderdagverblijf, inclusief een aantrekkelijke startcollectie gericht op baby’s en peuters. Ook wordt een ouderavond over (voor)lezen aan baby’s en peuters verzorgd door specialisten van de bibliotheek.

BoekStart in de Kinderopvang is een structurele samenwerking tussen de bibliotheek en de kinderopvang, met als doel het voorlezen aan jonge kinderen te stimuleren en te professionaliseren. Met subsidie van Stichting Lezen heeft Bibliotheek Zoetermeer ditmaal succesvol samengewerkt met Mamalief en binnen dit kinderdagverblijf een stimulerende voorleesomgeving gecreëerd. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van kinderen. En je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Hoe eerder kinderen met boeken en voorlezen in aanraking komen, hoe groter hun voorsprong is op school (bron: Meer (voor)lezen, beter in taal).