Feestelijke opening BoekStart voorleeshoek bij Flamingonest

Gepubliceerd op: 16 juni 2016 10:30

Op donderdag 30 juni a.s. wordt de rode loper uitgerold bij KERN Kinderopvang Zoetermeer, locatie Kinderdagverblijf Het Flamingonest aan de Busken Huethove 8-10. Van 10.00 uur tot 10.30 uur vindt de feestelijke opening van BoekStart in de Kinderopvang op deze locatie plaats door de wethouder van Onderwijs, Isabelle Vugs, een medewerker van Bibliotheek Zoetermeer, de directeur, de locatiemanager en voorleescoördinator van Het Flamingonest.

Belangstellenden zijn van harte welkom om (met of zonder kinderen) de nieuwe voorleeshoek te komen bewonderen en te komen luisteren naar het verhaal van De kleine kangoeroe. Medewerkers van het kinderdagverblijf en de Bibliotheek verwelkomen u graag om alles over het nieuwste leesbevorderingsproject voor baby’s en peuters te vertellen.

De pedagogisch medewerkers van het kinderdagverblijf zijn door de Bibliotheek getraind in interactief voorlezen. Eén medewerker is bovendien opgeleid tot voorleescoördinator. De (voor)leesplek is compleet ingericht, inclusief een aantrekkelijke startcollectie gericht op baby’s en peuters.

BoekStart in de Kinderopvang is een structurele samenwerking tussen de Bibliotheek en de kinderopvang, met als doel het voorlezen aan jonge kinderen te stimuleren en te professionaliseren. Met subsidie van Stichting Lezen heeft Bibliotheek Zoetermeer succesvol samengewerkt met Het Flamingonest en binnen dit kinderdagverblijf een stimulerende voorleesomgeving gecreëerd. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van kinderen. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Hoe eerder kinderen met boeken en voorlezen in aanraking komen, hoe groter hun voorsprong is op school.