Feestelijke opening BoekStart voorleeshoek bij kinderdagverblijf Toverberg

Gepubliceerd op: 9 mei 2016 16:57

Op donderdag 9 juni wordt de rode loper uitgerold bij kinderdagverblijf Toverberg van De Drie Ballonnen. Van 9.00 tot 9.30 uur vindt de feestelijke opening van BoekStart in de Kinderopvang op deze locatie plaats in aanwezigheid van de wethouder van Onderwijs Isabelle Vugs, een medewerker van de Bibliotheek en de directeur, de locatiemanager en voorleescoördinator van De Drie Ballonnen.

Belangstellenden zijn van harte welkom om (met of zonder kinderen) de nieuwe voorleeshoek te komen bewonderen en te komen luisteren naar de verhalen die worden voorgelezen. Medewerkers van het kinderdagverblijf en de Bibliotheek verwelkomen u graag om alles over dit nieuwste leesbevorderingsproject voor baby’s en peuters te vertellen.

De pedagogisch medewerkers van het kinderdagverblijf zijn door de Bibliotheek getraind in interactief voorlezen. Eén van de medewerkers is bovendien opgeleid tot voorleescoördinator. De (voor)leesplek is compleet ingericht, inclusief een aantrekkelijke startcollectie gericht op baby’s en peuters. “Ik ben zo blij met deze mooie plek. Zo kunnen de kinderen even lekker van de voorgelezen verhalen genieten”, aldus Sabine Rodenburg - Van Hagen, voorleescoördinator bij De Drie Ballonnen.

BoekStart in de Kinderopvang is een structurele samenwerking tussen de Bibliotheek en de kinderopvang, met als doel het voorlezen aan jonge kinderen te stimuleren en te professionaliseren. Met subsidie van Stichting Lezen heeft Bibliotheek Zoetermeer succesvol samengewerkt met De Drie Ballonnen en binnen dit kinderdagverblijf een stimulerende voorleesomgeving gecreëerd. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van kinderen. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Hoe eerder kinderen met boeken en voorlezen in aanraking komen, hoe groter hun voorsprong is op school.