Feestelijke opening BoekStart voorleeshoek bij Liefjes Tante Suus

Gepubliceerd op: 9 juni 2016 12:49

Op donderdag 23 juni a.s. wordt de rode loper uitgerold bij Kinderopvang Liefjes Tante Suus. Van 10.00 uur tot 10.30 uur vindt de feestelijke opening van BoekStart in de Kinderopvang op deze locatie plaats door de wethouder van Onderwijs, Isabelle Vugs, een medewerker van Bibliotheek Zoetermeer, en de directeur, de locatiemanager en de voorleescoördinator van Liefjes Tante Suus.

Van harte welkom!

Belangstellenden zijn van harte welkom om (met of zonder kinderen) de nieuwe voorleeshoek te komen bewonderen en te komen luisteren naar een lied over het bekende boekfiguur Rupsje Nooitgenoeg. Medewerkers van het kinderdagverblijf en de Bibliotheek verwelkomen u graag om alles over het nieuwste leesbevorderingsproject voor baby’s en peuters te vertellen.

Training door de Bibliotheek

De pedagogisch medewerkers van het kinderdagverblijf zijn door de Bibliotheek getraind in interactief voorlezen. Twee medewerkers zijn bovendien opgeleid tot voorleescoördinator. De (voor)leesplek is compleet ingericht, inclusief een aantrekkelijke startcollectie gericht op baby’s en peuters.

Structurele samenwerking

BoekStart in de Kinderopvang is een structurele samenwerking tussen de Bibliotheek en de kinderopvang, met als doel het voorlezen aan jonge kinderen te stimuleren en te professionaliseren. Met subsidie van Stichting Lezen heeft de Bibliotheek succesvol samengewerkt met Liefjes Tante Suus en binnen dit kinderdagverblijf een stimulerende voorleesomgeving gecreëerd. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van kinderen. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Hoe eerder kinderen met boeken en voorlezen in aanraking komen, hoe groter hun voorsprong is op school.