FilmBieb

Gepubliceerd op: 5 april 2018 09:17

Vanaf 1 maart presenteert Muziekweb de site filmbieb.nl. Naast film-dvd’s uit de collectie van de eigen bibliotheek, kunnen bibliotheekleden in Nederland via Filmbieb dvd’s lenen uit de collectie van Muziekweb. Ook kunnen via de site trailers worden bekeken en wordt er achtergrondinformatie over de beschikbare films en series gegeven.

Het aanbod is mede tot stand gekomen dankzij schenkingen van Nederlandse bibliotheken en particulieren. Met Filmbieb wil Muziekweb dit vaak zo belangrijke Nederlandse culturele erfgoed behouden. Met Filmbieb hebben bibliotheekleden op een laagdrempelige manier toegang tot klassieke Nederlandse films, zoals oscarwinnaars Antonia en Karakter, kinderfilms als Iep en Kikkerdril en het oeuvre van Bert Haanstra en Joris Ivens. Voor het aanvragen van films via FilmBieb worden kosten berekend.