Nationale Voorleesdagen 2021

Gepubliceerd op: 18 januari 2021 12:02

Op 20 januari starten de Nationale Voorleesdagen. Gezien de huidige maatregelen kunnen de activiteiten omtrent deze dagen helaas niet fysiek in de bibliotheek plaatsvinden. Ondanks dat, gaan we wel door om ervoor te zorgen dat kinderen nóg meer plezier beleven bij het lezen van en kijken naar prentenboeken. Daarnaast bieden we extra leestips aan voor ouders én professionals! Wanneer je tijdens de Nationale Voorleesdagen boeken reserveert voor je kind (t/m 6 jaar), dan krijg je daar een gratis vingerpopje en kleurplaat bij. Gauw reserveren dus!

Programma

Tijdens de Nationale voorleesdagen bieden we de volgende activiteiten aan:

Peutervoorlezen (online)
Op 20 januari zal het boekje Coco voorgelezen worden! Geef je op en kijk mee! 
"Coco kan het!" van Loes Riphagen is Prentenboek van het jaar 2021.

Je krijgt een link toegestuurd waardoor je wekelijks kunt mee kijken.
De weken die daar op volgen, zullen we meer aandacht besteden aan de prentenboeken top 10 en worden er enkele prentenboeken top 10 voorgelezen!

Digitale prentenboeken
Wist je dat er ook digitale prentenboeken zijn? Deze zijn gratis te zien voor klanten. Uit onderzoek naar digitale prentenboeken is
gebleken dat:

  • peuters en kleuters het verhaal beter begrijpen en nieuwe woorden en zinsconstructies leren
  • kinderen met een taalachterstand met digitale prentenboeken in een half uur tijd vijf à zes nieuwe woorden leren (normaal is dat maar twee of drie woorden per dag op basis van voorlezen alleen)
  • digitale prentenboeken zeer effectief zijn voor te drukke of te afwachtende kinderen die minder profiteren van groepsprocessen/klassikale lessen

Bekijk de digitale prentenboeken over Bereslim en Wepboek.

Online programma voor professionals

Vanaf 20 januari staat er een online programma voor medewerkers van kinderdagverblijven en leerkrachten van het basisonderwijs online! De instellingen hebben hierover bericht ontvangen.

Overige tips