Een nieuwe indeling voor Bibliotheek Forum Zoetermeer

Gepubliceerd op: 27 mei 2021 11:03

In tijden van veranderingen en inkrimping moet natuurlijk ook de Bibliotheek Forum Zoetermeer daaraan bijdragen. De bibliotheek heeft ervoor gekozen om een deel van de bezuiniging voor elkaar te krijgen met een herinrichting van het Forum. De bibliotheek gaat daarom met een verdieping minder werken. Maar we zorgen er wel voor dat het Forum even aantrekkelijk of misschien nog wel aantrekkelijker blijft. En het resultaat mag er zijn. Medewerkers Monica en Suzanne vertellen wat er allemaal komt kijken bij zo’n grote verandering.

Monica van der Meer is al 23 jaar werkzaam binnen de bibliotheek. Ze houdt zich vooral bezig met jeugdactiviteiten, de Kinderboekenweek en voorlezen op scholen. Haar collega Suzanne ten Hoorn werkt 18 jaar bij de bibliotheek, bekommert zich om de doelgroep 0-18 jaar en de kans is groot dat je haar wel eens bent tegengekomen. Suzanne werkt namelijk ook in de frontoffice waar ze klanten informeert over boeken, abonnementen, etc. Daarnaast hebben ze allebei de collectie in hun takenpakket. Dat is ook precies de reden dat zij zijn gevraagd om te bedenken waar de collecties moeten komen te staan nu de bibliotheek het met minder ruimte moet stellen.

Hoe bedenk je hoe de nieuwe indeling eruit komt te zien?

Om te bepalen wat waar moet komen te staan, moet je door de ogen van de bezoekers kijken. Welke route is het meest logisch en klantvriendelijk? Suzanne noemt bijvoorbeeld de grootletterboeken: “Deze hebben wij nu op de tweede verdieping gezet, het niveau waar de klant via de hoofdingang binnenkomt. De klant hoeft nu niet meer eerst met de lift naar beneden, wat een drempel kan zijn voor slechtzienden. De grootletterboeken staan nu op een toegankelijke, goed te vinden, centrale plek.” De kasten zijn nu ook verrijdbaar. Als er activiteiten voor ouderen zijn, bijvoorbeeld in het Forumcafé, dan kunnen de kasten met grootletterboeken daar gemakkelijk heen worden gereden.

Daarmee proberen Suzanne en Monica goed in te spelen op de wensen van de klant. De bibliotheek gebruikt het onvermijdelijke afstoten van een verdieping in combinatie met de langdurige sluiting vanwege corona, om de herindeling zo succesvol mogelijk uit te voeren. Er is dus veel nagedacht over een logische routing, wat er op de borden moet komen, hoe de Forumpartners duidelijk herkenbaar zijn en waar de collecties komen te staan. De bezoekerservaring nog beter maken, dat is het uitgangsbpunt.

Waarom is deze interne verhuizing en verbouwing nodig?

Er is een taakstelling opgelegd door de gemeente. De bibliotheek moet flink bezuiningen. Daarom is de huur voor de onderste verdieping opgezegd. Deze verdieping is inmiddels volledig leeggehaald en opgeleverd aan de gemeente.

Dit hield in dat alle boeken die beneden stonden, een andere plek moesten krijgen. De collega’s van de frontoffice hebben daarom alle collecties gescreend: Welke boeken kunnen worden afgeschreven? Wat zijn de oude boeken? Wat past er niet meer in de collectie? Wat zijn de dubbele exemplaren? Wat kan blijven? Je moet immers een hele verdieping boeken een plek geven op de twee overgebleven verdiepingen. Dat past natuurlijk niet.

Een groot gedeelte van de collectie van de begane grond staat nu geplaatst op de verdiepingen 1, 2 en 2A. Een ander deel staat in de opslag te wachten op een nieuwe bestemming. Deze boeken gaan namelijk op termijn naar scholen. Vooral het Voortgezet Onderwijs heeft daar veel behoefte aan. Er gaan ook regelmatig boeken naar Suriname. Ook daar zijn scholen waanzinnig blij met boeken. Gelukkig is er in de bibliotheek nog een prachtige collectie overgebleven waar menig leesfanaat zijn hart kan ophalen.

Alles waar de bibliotheek geen plek meer voor heeft, of niet meer nodig heeft, krijgt een tweede of derde leven. Weggooien doen we liever niet. Behalve als het echt kapot of heel vies is. Zo hebben de concierges van het ONC Clauslaan recentelijk een grote kast opgehaald, die staat daar nu te pronken.

Wat is het grootste verschil dat mensen zien als zij weer binnenkomen na de verbouwing?

Het is opener en transparanter. Je ziet bij binnenkomst direct dat je binnenkomt in een veelzijdige locatie, een combinatie van bibliotheek met café en Forumpartners. De balie met de klantenservice en waar je vragen kunt stellen staat centraal. Het is duidelijk waar je boeken kunt inleveren en uitlenen. De romans met thema’s zoals spanning, romantiek en literatuur staan allemaal bij elkaar op de eerste etage en is zoveel makkelijker te vinden. We hebben afscheid genomen van de themapleinen maar daarvoor in de plaats maken we met kleuren van de kasten en op de bewegwijzering duidelijk onderscheid tussen de jeugd- en volwassencollectie en het Digi-Taalhuis. De Forumpartners hebben een prominente plek met eigen balies op verdieping 2A.

Saamhorigheid

Suzanne en Monica benadrukken dat deze grote verandering binnen de bibliotheek zo geweldig wordt gedragen door alle collega’s. Iedereen denkt en werkt vol enthousiasme mee. De dames ontvangen veel complimenten van hun collega’s. Alle wijzigingen die zij bedenken worden binnen no time doorgevoerd. Daar worden onderling dan weer enthousiaste fotos van gedeeld. “Het is een project van ons allemaal, dat voelen we echt zo.

Tot slot hopen Monica en Suzanne natuurlijk van harte dat, ondanks dat het onafwendbaar was door de bezuinigingen, de herindeling ook door de bezoekers positief wordt ontvangen. Het hele team staat in ieder geval klaar om mensen met open armen te verwelkomen in de vernieuwde Bibliotheek Forum Zoetermeer!