Nieuwe naam en logo voor samenwerking in de Hoofdbibliotheek

Gepubliceerd op: 13 maart 2017 16:28

De oude Hoofdbibliotheek op het Stadhuisplein wordt op dit moment volop verbouwd. Begin 2018 is de verbouwing klaar en start de Bibliotheek in het pand een nieuwe dienstverlening voor alle inwoners van Zoetermeer. De Bibliotheek werkt daarbij samen met de gemeente en zo’n 40 andere maatschappelijke, culturele en educatieve organisaties. De nieuwe naam: het Forum!

Betekenis

Vroeger werd de naam forum gebruikt als benaming voor het centrale marktplein in de stad waar handel werdgedreven en politieke bijeenkomsten plaatsvonden. Tegenwoordig wordt de naam forum vaak gebruikt als (digitale) plek waar mensen informatie met elkaar uitwisselen of met elkaar discussiëren over specifieke onderwerpen.

Samenwerking

Voor het Zoetermeerse samenwerkingsverband van Bibliotheek en partners is het Forum bedoeld als centrale plek (zowel fysiek als digitaal) waar alle
Zoetermeerders terecht kunnen. Om te lezen en te leren. Om zich te ontwikkelen en te kunnen deelnemen in de maatschappij. Om ondersteuning te krijgen op maatschappelijk terrein en advies over gezondheid en welzijn. En als startpunt voor culturele en sportieve vrijetijdsbesteding in de stad. In het Forum legt de Bibliotheek verbindingen tussen inwoners, informatie en organisaties.

Nieuw logo

Bij een nieuwe naam hoort natuurlijk een nieuw logo. De verschillende kleuren laten de veelzijdigheid van de samenwerkingspartners zien. In de letter O komen de 5 themapleinen samen die de inwoners van Zoetermeer straks in het nieuwe pand kunnen bezoeken. Later dit jaar gaan we vanuit de naam het Forum meer vertellen over de gezamenlijke dienstverlening die vanaf januari 2018 op de vernieuwde locatie op het Stadhuisplein te vinden is. Meer informatie over de samenwerking en de verschillende partners is te vinden op deze pagina.