Klik & Tik: internetcursus voor beginners start in juli

Gepubliceerd op: 23 juni 2017 12:00

In de Hoofdbibliotheek is een Digi Taalhuis gerealiseerd. Dit Digi Taalhuis is een plek waar mensen hulp kunnen krijgen bij digitale zaken en hun digitale vaardigheden kunnen ontwikkelen. Tijdens de inloopspreekuren zijn gastvrouwen aanwezig om je vragen te beantwoorden of hulp te bieden. Het Digi Taalhuis bevindt zich op de 3e verdieping van de Hoofdbibliotheek (tijdelijke locatie Duitslandlaan 440).

Heb je hulp nodig bij digitale zaken? Denk aan het wegwijs worden op internet of het gebruik van digitale diensten van de overheid. In het Digi Taalhuis kun je terecht voor:

• Toegang tot de computer, internet of andere ICT faciliteiten
  • Advies over digitale cursussen zoals bijvoorbeeld Klik & Tik of Digisterker
  • Oefenplek voor Klik & Tik en andere programma’s
  • Testen van je digitale kennis via de Digimeter
  • Doorverwijsfunctie naar ondersteunende instanties en samenwerkingspartners
  • Fysieke plek waar je veilig je Belastingaangifte kan doen

Met ingang van 12 juni zijn de inloopspreekuren van het Digi Taalhuis op maandag, woensdag en vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur. Op deze uren zijn er gastvrouwen aanwezig die kunnen helpen met vragen op deze bovenstaande gebieden.

Klik & Tik cursus in juli

Voor alle mensen die moeite hebben om hun weg te vinden op internet biedt de Bibliotheek de cursus 'Klik & Tik! Het internet op' aan. Dit is een korte computercursus waarbij deelnemers met de computer leren omgaan, leren internetten en leren e-mailen. Tijdens de cursus leer je onder begeleiding stap voor stap hoe een computer werkt. Iedereen kan op zijn eigen tempo de computercursus doorlopen. Ook is het mogelijk om thuis of in de Bibliotheek zelfstandig verder te oefenen met 'Klik & Tik! Het internet op'.

De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten op vrijdag 7, 14 en 21 juli van 10.30 tot 12.00 uur. De cursus wordt gegeven in de Hoofdbibliotheek op de Duitslandlaan (5e verdieping). Opgeven kan tijdens de spreekuren van het Digi Taalhuis, telefonisch via 079 - 34 38 200 of via e-mail.