Opening Letterwinkeltje in de Hoofdbibliotheek

Gepubliceerd op: 7 maart 2017 11:50

Op woensdag 22 maart is om 14.00 uur de feestelijke opening van het Letterwinkeltje in de Hoofdbibliotheek. Vanaf dan kunnen bezoekers in het winkeltje op de jeugdafdeling (1e verdieping) de mooiste en leukste boeken, boekfiguren, spellen en cadeautjes kopen.

Het Letterwinkeltje is een samenwerking met Silvester Boek & Spel. Elke maand is er een nieuw thema in het winkeltje, gebaseerd op landelijke boekenthema’s en bibliotheekactiviteiten. Het Letterwinkeltje opent met de thema’s Lente en Kinderjury. Alle kinderen die bij de opening zijn worden getrakteerd op koekjes en limonade. Bovendien ontvangen de eerste 25 bezoekertjes een kleine attentie.

Leuke en leerzame cadeautjes

Het Letterwinkeltje is te vinden tegenover de balie op de jeugdafdeling. Het winkeltje is tot de nok gevuld met moois voor kinderen tot 12 jaar. Van educatieve letterspelletjes voor kinderen die net leren lezen, knuffels van de Gruffalo, mooie en spannende leesboeken en prentenboeken en onderzoeksetjes voor jonge natuurliefhebbers tot een kwartetspel van Rupsje nooit genoeg.

Voorproefje voor 2018

Het Letterwinkeltje in het tijdelijke pand van de Hoofdbibliotheek op de Duitslandlaan is een leuk voorproefje van wat de klant met ingang van volgend jaar kan vinden op het Stadhuisplein. In januari 2018 verhuist de Hoofdbibliotheek terug naar het Stadhuisplein en gaat daar met 40 samenwerkingspartners de dienstverlening veel verder uitbreiden.