Prijswinnaars schrijfwedstrijd Taalhuis

Gepubliceerd op: 19 september 2016 11:53

Zaterdag 17 september zijn tijdens Cultuur Lokaal de winnaars bekendgemaakt van de schrijfwedstrijd van het Taalhuis, in aanwezigheid van wethouder Taco Kuiper, directeur van de Bibliotheek Joke Mos en Robbert Roos, Stadsdichter Zoetermeer. De foto hiernaast is gemaakt door Jan van Es.

Het Taalhuis is een samenwerking die bestaat uit de gemeente, stichting Lezen en Schrijven, bibliotheek en alle taalorganisaties uit Zoetermeer. Er wordt druk gebouwd aan een nieuw gedeelte in het Zoetermeerse Stadshart. In Zoetermeer zijn ook veel mensen druk aan het bouwen aan de Nederlandse taal, de taalleerders. Een unieke combinatie. Het Taalhuis heeft een wedstrijd georganiseerd voor deze taalbouwers om een gedichtje te schrijven met het thema ‘Bouwen aan taal’.

De gedichtjes van deze winnaars komen op spandoeken in het Stadshart te hangen. In de jury zat onze stadsdichter Robbert Roos en dichters van de Poëzie Werkgroep Zoetermeer. De jury vond het lastig om 3 winnaars te kiezen, omdat alle gedichtjes uniek waren. Alle gedichtjes zijn gebundeld en de moeite waard om te lezen. De gedichtbundels zijn gratis af te halen in de bibliotheek, in het Taalhuis op 3e verdieping. Na uitgebreid overleg is de jury tot de volgende winnaars gekomen:

Op de 1e plaats: Manouk van Willenswaard

Doof