Ruim 1500 leerlingen naar voorstelling IEP

Gepubliceerd op: 11 november 2016 14:10

Op maandag 21 en dinsdag 22 november a.s. brengen ruim 1.500 Zoetermeerse leerlingen uit de groepen 6 van het basis- en speciaal onderwijs een bezoek aan de voorstelling Iep! in het Stadstheater. Voorafgaand aan de voorstelling hebben bibliotheekmedewerkers een uitgebreide voorbereidende les op school verzorgd. Deze les en de voorstelling vormen het literaire onderdeel van het Kunstmenu van de gemeente.

De voorstelling Iep! is een fantasievolle bewerking van het gelijknamige, prijzenwinnende boek van Joke van Leeuwen. Zij stond aan de wieg van deze prachtige voorstelling over beschermen en loslaten, waarbij taal, verbeelding en humor liefdevol worden ingezet. Joke van Leeuwen ontving ondermeer de Woutertje Pieterse Prijs, de Gouden Uil en de Zilveren Griffel voor Iep! (1996).

Over de voorstelling:
Warre en Tine maken houten vogelhuisjes in alle maten; van puttertje tot zeearend aan de keukentafel, dat doen ze al jaren.Daar zijn ze heel tevreden mee. Op een dag vindt Warre onder een struik iets vreemds. Hij weet niet of het een vogel is in de vorm van een meisje, of een meisje in de vorm van een vogel... Tine wil het houden, maar het heeft vleugels en op zeker moment is ze gevolgen. De acteurs wekken het vogelmeisje meteenvoudige materialen tot leven in een ontroerende voorstelling over verlangen, liefde en loslaten.