Studeren in de raadszaal

Gepubliceerd op: 20 maart 2019 15:48

Goed nieuws voor studenten! Per 5 april 2019 openen Gemeente en Bibliotheek Zoetermeer de deuren van de raadszaal in het Stadhuis-Forum voor studenten. Op bepaalde dagdelen kunnen ze daar in stilte komen studeren. Bibliotheek en gemeente komen daarmee tegemoet aan de grote behoefte aan studeerplekken onder Zoetermeerse jongeren.

Al sinds de opening van het pand in januari 2019 is er steeds meer vraag naar studie- en werkplekken. Vooral tijdens de examen- en toetsweken is er een groot tekort en kan niet iedereen een plaats vinden. Bibliotheek en gemeente vinden het belangrijk dat Zoetermeerse jongeren, maar eigenlijk iedereen die studeert, toegang heeft tot een studievriendelijke omgeving. Vandaar de bijzondere keuze om de nieuwe raadszaal – elders een plaats die alleen bestemd is voor de lokale politiek - met deze groep te delen.

Wethouder Robin Paalvast: “Nu de raadszaal overdag beschikbaar is als studieruimte kunnen nog meer leerlingen gebruik maken van de aanwezige voorzieningen in het Stadhuis-Forum en in alle rust leren. De gemeente heet ze alvast van harte welkom.”
Joke Mos, directeur Bibliotheek Zoetermeer vult aan: “Wij stimuleren en faciliteren dat mensen zich kunnen ontwikkelen. De vraag van jongeren en studenten is boven verwachting groot. Daar zijn we enorm blij mee. Jongeren hebben de weg naar ons gevonden.”

Natuurlijk zijn er wat voorwaarden verbonden aan het studeren in de raadszaal. Bijvoorbeeld dat het écht stil moet zijn, dat er niet gegeten mag worden en alleen water gedronken, en dat de tafels op hun plek moeten blijven staan. Vooralsnog wordt het studeren in de raadszaal aangeboden als pilot. De raadszaal wordt opengesteld van 5 april tot en met 22 mei, op woensdag tot en met zondag, van 08:00-20:00 uur. De laatste stand omtrent dagen en tijden staat per april op forumzoetermeer.nl.