Verkiezing Belangrijkste Boek

Gepubliceerd op: 28 april 2016 12:42

Welk boek heeft een cruciale rol gespeeld op een belangrijk moment in uw leven? Welk boek heeft uw kijk op de wereld veranderd? Welk boek vond u gewoon prachtig, onvergetelijk, ontroerend of indrukwekkend? Kortom: wat is voor u het belangrijkste boek?

Doe mee en stem!

U kunt tot donderdag 22 september stemmen via www.belangrijksteboek.nl op uw belangrijkste boek.

Diverse auteurs zoals Adriaan van Dis, Tom Lanoye, Jan Paul Schutten, Floortje Dessing en Stijn Huijts hebben zich als curator verbonden aan de verkiezing van het Belangrijkste Boek. Om de kiezers op weg te helpen, heeft elke curator met kenners uit het vak een lijst van tien boeken opgesteld binnen een bepaald thema (o.a. literatuur, poëzie en wetenschap).

Tezamen vormt dit de Tip100: honderd boeken die een rol hebben gespeeld bij de vorming van onze cultuur en identiteit. De Tip100 geldt enkel ter inspiratie, stemt u vooral op uw eigen favoriet!

2016 Jaar van het Boek

De Verkiezing is onderdeel van 2016 Jaar van het Boek. Dit is een initiatief van Bijzondere Collecties van de UvA, de Koninklijke Bibliotheek, de Leescoalitie, het Letterkundig Museum, Stichting CPNB, Stichting Lezen en Stichting Lezen & Schrijven. Deze organisaties hebben de handen in een geslagen om een jaar lang het boek in al zijn verschijningsvormen te vieren. Kijk voor meer informatie op 2016jaarvanhetboek.nl