Lijsttrekkersdebat zaterdag 10 maart

Gepubliceerd op: 20 februari 2018 15:07

De gemeenteraadsverkiezingen komen weer aan. Op zaterdagmiddag 10 maart organiseert de Bibliotheek Zoetermeer een lijsttrekkersdebat waar alle lijsttrekkers en het publiek met elkaar in debat gaan over belangrijke onderwerpen die Zoetermeer bezig houden. De lijsttrekkers van alle zittende partijen hebben zich inmiddels aangemeld. Tevens is er vanaf 21 februari een inhoudelijke expositie te vinden in het Forum over de Gemeenteraadsverkiezingen op het Plein Stad & Vrije tijd.

Stemhulp
Op woensdag 21 februari lanceert de gemeente Zoetermeer de Stemhulp. Een online programma waarmee de inwoners van Zoetermeer informatie en hulp kunnen inwinnen bij het selecteren van hun voorkeurspartij. Vanaf deze dag kun je ook in het Forum terecht voor het invullen van de Stemhulp of meer inhoudelijke informatie over de 16 deelnemende partijen. Deze informatie is te vinden op het Plein Stad & Vrije tijd in het Forum.

Zaterdag 10 maart
De Bibliotheek Zoetermeer organiseert op zaterdagmiddag 10 maart een lijsttrekkersdebat in de oude Raadszaal aan de Markt 10. Doel van het debat is om de inwoners van Zoetermeer te helpen om een keuze te maken bij het uitbrengen van hun stem op 21 maart. Op een toegankelijk en begrijpelijk wijze. Onder leiding van Rogier van Elshout, een ervaren debatleider, gaan politici onderling en met publiek het debat aan over onderwerpen als veiligheid, armoede en werk. Het debat vindt plaats van 15.30 tot 17.00 uur, de toegang tot het debat is vrij.