Warboel in de Bieb!

Gepubliceerd op: 6 maart 2017 12:11

In de periode van 23 maart t/m 11 april ontvangen we in de Hoofdbibliotheek en de wijkbibliotheken weer vele groepen 3 uit het basisonderwijs. Ruim 1.100 Zoetermeerse leerlingen uit groep 3 komen voor het programma 'Warboel in de bieb' waarin de luie, maar slimme spin Anansi de hoofdrol speelt.

De leerlingen volgen bij binnenkomst een spannend spoor van spinnenpoten. Met de vertelplaten in de kamishibai wordt het verhaal verteld over Anansi, die de mensen meer wil leren over vriendschap, samenwerken en lief zijn voor elkaar. Waar vind je die wijsheid? In de Bibliotheek natuurlijk! De leerlingen zien waar ze de juiste materialen voor hun leeftijd kunnen vinden, gaan aan de slag met speelse opdrachten en mogen lekker snuffelen in de boeken!