We zijn weer open

Gepubliceerd op: 25 mei 2020 17:19

De bibliotheken gaan weer open. Wat moet je weten? Wat zijn we blij dat we weer opengaan! Alle medewerkers hebben je gemist. Natuurlijk zijn er maatregelen om iedereen veilig te houden. Lees alles door en bereid je voor op je bezoek.

Aangepaste openingstijden

Forum: dagelijks 11:00-17:00 uur. Je kunt alleen via de hoofdingang op het Stadhuisplein naar binnen (en buiten) voor de Bibliotheek, de overige ingangen zijn niet in gebruik.
De vestigingen openen volgens hun reguliere tijden, met uitzondering van de boekenbus: deze is in de vestigingen alleen op donderdag open.

Nog geen verblijfsfunctie

• Tijdelijk geen gebruik van zitjes, toiletten en studeerplekken
  • Publiekspc’s alleen open voor noodzakelijke administratie, maximaal 50 minuten per gebruiker
  • Forum Café alleen open voor afhalen en catering (per juni)

Aangepast lenen / inleveren

• Tot 7 juni kunt u materialen inleveren zonder te-laat-geld te betalen
  • Boeken worden 36 uur in quarantaine gehouden voordat ze weer uitleenbaar zijn
  • Let op: boeken in de boekenbus worden pas na 36 uur verwerkt. Tot dan blijven ze op uw pas staan. Liever direct van uw pas? Lever ze dan binnen in via het inname/uitleenstation tijdens openingstijden.

Coronaveiligheid bij je bezoek

• Houd anderhalve meter afstand
  • Blijf thuis bij klachten
  • Schud geen handen
  • Mandje verplicht voor iedere bezoeker. Zijn ze op? Dan even wachten.
  • Leen doelgericht boeken: snuffel niet, maar reserveer ze liefst van te voren en neem alleen boeken in je handen die je mee gaat nemen.
  • Volg de aanwijzingen van de medewerkers op
  • Bij de ingang van het Forum komt een telsysteem te hangen waarop je kunt zien hoeveel bezoekers er in het pand zijn (een primeur in Nederlandse bibliotheken!). Zo kun je ook zelf oordelen of je je bezoek liever uitstelt op drukkere momenten.