Wijziging omtrent lenen e-books

Gepubliceerd op: 4 januari 2018 16:28

Eind 2016 heeft de Koninklijke Bibliotheek (KB) de verplichte minimumprijzen bekendgemaakt voor het lenen van e-books via het e-bookplatform. Bibliotheekleden met een jaarabonnement van €42,00 of meer kunnen onbeperkt e-books lenen. Met een jaarabonnement tussen de €21,00 en €42,00 kun je maximaal 6 e-books per jaar lenen, met een jaarabonnement onder de €21,00 heb je geen toegang tot het e-bookplatform.

Dit betekent voor onze leden dat  je met een 4-sterren en 5-sterren abonnement onbeperkt e-books kunt lenen, en met een 3-sterren abonnement dus beperkt. Voor het jaar 2017 is een coulanceregeling afgesproken voor lidmaatschappen die voor 1 januari 2017 waren afgesloten. Per 1 januari 2018 gelden echter de verplichte minimumprijzen en is de coulanceregeling gestopt.

Heb je een 3-sterrenabonnement of een ander abonnement waarmee je geen toegang hebt of maar beperkt gebruik kan maken van het e-bookplatform, dan adviseren we om over te stappen op het 4-sterren of 5-sterrenabonnement. Kijk hier voor meer informatie over onze tarieven en leenvoorwaarden!