Zoetermeerse voorrondes Nationale Voorleeswedstrijd

Gepubliceerd op: 3 februari 2014 13:21

De Zoetermeerse voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd 2013/2014 gaan deze week van start! Maar liefst 33 basisscholen hebben hun schoolkampioen aangemeld. Deze schoolkampioenen laten tijdens de lokale voorrondes in de bibliotheek horen hoe goed zij kunnen voorlezen.

Voorrondes

Op donderdag 6 februari vinden de eerste en tweede ronde plaats in de wijkbibliotheken Rokkeveen en Oosterheem, op donderdag 13 februari is er een derde ronde in wijkbibliotheek Oosterheem.De winnaars mogen zich ‘lokale voorleeskampioen’ noemen en zij gaan door naar de kwartfinale. De kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd wordt op woensdag 12 maart gehouden in het CKC.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een voorleeswedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mogelijk gemaakt door Stichting Lezen en wordt georganiseerd in samenwerking met de bibliotheken.

Door mee te doen aan De Nationale Voorleeswedstrijd leren leerlingen op een speelse manier dat voorlezen heel leuk en waardevol is. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die voorgelezen worden beter scoren op school, daarnaast hebben ze een grotere woordenschat en zijn ze beter in het verwoorden van emoties.