Zomerlezen met de VakantieBieb app

Gepubliceerd op: 1 juli 2014 15:48

Kinderen die gedurende de zomervakantie bijna niet lezen, kunnen maar liefst 1 tot 2 AVI‐niveaus terugvallen in hun leesontwikkeling, blijkt uit onderzoek. Lezen in de zomervakantie is daarom belangrijk en dat kan ook heel goed digitaal met de VakantieBieb‐app van de bibliotheek. Vanaf 1 juli staat de VakantieBieb voor iedereen online. Voor volwassenen heeft de VakantieBieb e-books (thrillers, romans e.d), tijdschriften, reis- en taalgidsen.

Gevarieerd aanbod e-books

Er is een divers aanbod met grappige, avontuurlijke en spannende boeken voor zowel jongens - als meisjes. Voor de onderbouw is er bijvoorbeeld Zwaarden en zweefmolens: de piraten van hiernaast van Reggie Naus en Hup Fien! van Harmen van Straaten. Voor de bovenbouw Het leven van een loser van Jeff Kinney en De verschrikkelijke badmeester van Jozua Douglas. Kinderen en volwassenen met dyslexie kunnen de e-books in een aangepast lettertype lezen.

Aanbod voor volwassenen

Bestsellerschrijvers als Herman Koch, Saskia Noort, Nicci French staan erbij net als Stephen King. Of het meeslepende Toen ik je zag van Isa Hoes. Qua tijdschriften is er keus uit de WK-special van Hard gras, Libelle, Flair, Panorama en Fashionata. Inspiratie én de juiste woorden en zinnen zijn te vinden in de reis- en taalgidsjes.

E-books lezen zonder internet

De Vakantiebieb app is gratis te downloaden op tablet of smartphone via App Store en Google Play. Heb je de VakantieBieb app al eerder gedownload, zorg dan eerst voor een update (indien niet automatisch, dan handmatig). Daarna wordt het aanbod zichtbaar en kunt u uw eigen boekenkast vullen met titels.

Na het downloaden is voor het lezen van de e-books geen internetverbinding meer nodig. Ideaal dus voor de vakantie! De nieuwste versie van de VakantieBieb staat online van 1 juli t/m 31 augustus 2014. Kijk voor meer informatie op www.vakantiebieb.nl!