Activiteiten tijdens zomervakantie

Gepubliceerd op: 22 juni 2018 16:27

Tijdens de zomervakantie hoef je je niet te vervelen! Kom naar het Forum en neem deel aan de diverse zomeractiviteiten.

Zomerlezen

Vanaf 17 juli t/m 21 augustus is er elke dinsdagmiddag van 13:00 tot 16:00 een Zomerlezenactiviteit voor kinderen van 6-12 jaar te beleven in de Bibliotheek Zoetermeer en het E-Lab in het Forum, Stadhuisplein 1. Het doel van Zomerlezen is om kinderen te enthousiasmeren om te blijven lezen in de zomervakantie. Er is vrije inloop, maar we starten elke dinsdagmiddag rond 13:15 met een inleiding waarin we ook voorlezen. Aanmelden is niet nodig en de activiteiten zijn gratis te bezoeken. Tijdens het Zomerlezen kun je voor 2 euro een speciale Zomerlezen-limonadefles kopen. Hiermee kun je onbeperkt limonade tappen tijdens alle activiteiten van Zomerlezen. Voor kinderen die deelnemen aan Speelmeer, is deze fles gratis bij het inleveren van hun bon.

Programma
Ontdek elke dinsdag een nieuw thema. Medewerkers van de Bibliotheek lezen voor, en we gaan daarna aan de slag met activiteiten die passen bij de thema’s van al die mooie boeken. Maak bijvoorbeeld een schatkaart van een eiland met de Ozobot, bouw je eigen droomhotel in Minecraft en aai een échte slang… Kijk voor alle thema's en dagen in de agenda.

Een rondreis door...

Op zoek naar de beste voorbereiding van jouw reis met het gezin? Of wil je graag leuke activiteiten samen met jouw kind(eren) ondernemen in de zomervakantie? Tijdens het zomerprogramma ‘Een rondreis door…’ in het Forum leren ouder(s) en kind(eren), vanaf 6 jaar, samen de taal van en leuke weetjes over een favoriete vakantiebestemming. Denk aan een taalles bij de Volksuniversiteit, een ontdekkingstocht met leuke weetjes over het land, kunst en dans, lekkernijen maken en eten, voorlezen, programmeren, knutselen, en een prachtig souvenir maken in het E-Lab. Reis op donderdag 19 juli, donderdag 26 juli en op donderdag 2 augustus af naar respectievelijk Spanje, Frankrijk en Duitsland en dompel je onder in de culturen van deze landen! Natuurlijk ben je ook van harte welkom wanneer je niet op vakantie gaat. De rondreizen starten om 13.00 tot 16.00 uur in Bibliotheek Zoetermeer (Forum), Stadhuisplein 1.