Maatjes- en mentorproject Jong Perspectief

Het maatjesproject Jong Perspectief ondersteunt kinderen en jongeren tussen de 6 en 24 jaar, die om diverse redenen wel wat extra aandacht kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld vanwege een moeilijke gezinssituatie of door belemmeringen in hun eigen ontwikkeling.

Maatjesproject

Jong Perspectief doet dit door kinderen en jongeren één op één te koppelen aan een volwassen vrijwilliger. Samen trekken zij een jaar lang met elkaar op en gaan, op basis van gezamenlijke interesses, leuke dingen doen. Zoals samen sporten, kokkerellen, naar een museum of gewoon een goed gesprek. Zo bouwt het maatjeskoppel aan een vertrouwd onderling contact.

Mentorproject

Het mentorproject Jong Perspectief ondersteunt leerlingen die van de basisschool naar het voortgezet onderwijs gaan. Leerlingen uit groep 8 die willen leren maar wel wat extra aandacht en steun kunnen gebruiken, worden aan een vrijwillige mentor gekoppeld. Basisscholen melden de leerlingen aan. De mentor komt wekelijks bij de leerling thuis en helpt met huiswerk en studievaardigheden. Zo krijgt de brugklasser positieve aandacht en leert praktische dingen zoals met een agenda werken, maar ook om sociaal sterker te staan. De begeleiding loopt vanaf het einde van groep 8 tot halverwege het tweede leerjaar in het voortgezet onderwijs. Het mentorproject werkt volgens de landelijke formule van School’s cool. School’s cool zorgt voor minder schooluitval.

Contact

Het maatjes- en mentorproject is er voor kinderen en jongeren die in Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp of Lansingerland wonen.
Meer informatie en/of aanmelden via www.jongperspectief.nl, of bel met (079) 7502233.


Website www.jongperspectief.nl
E-mailadres info@jongperspectief.nl
Telefoon (079) 750 2233
Aanwezig Maandag, dinsdag en woensdag van 9.00 – 14.00 uur